SESİAD: "TUSKON Çatısı Altında Biraraya Gelecek Olan Bin'e Yakın Afrikalı İşadamı Aranan Fırsat Olabilir"

Seydişehir Sanayici İşadamları Derneği (SESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Türker, yakın zamanda TUSKON çatısı altında biraraya gelecek olan bin'e yakın Afrikalı işadamının aranan fırsat olabileceğini belirtti.

Türker, ''Eğer şimdi bir şeyler yapmazsak yarın çok geç olabilir. Yanıbaşımızda bir alüminyum fabrikası var ama Seydişehir'de aluminyum ile uğraşan işletme sayısı 6'yı geçmez. Afrika bizim için önemli bir pazar. Seydişehirli iş adamları ve esanafların o bölgede muhakkak yapacağı bir şeyler olabileceğine inanıyoruz" dedi.

SESİAD'ın yeni yönetim kurulu ve üyeleri, basın mensupları ile kahvaltıda biraraya geldi. 15 Aralık 2007 yılında yapılan olağan üstü genel kurul toplantısında yönetim kurulunu ve bazı üyelerini değiştiren SESİAD, toplantı sonrası ilk kahvaltısını basın mensupları ile birlikte Tınaztepe Dağtur Dinlenme tesislerinde yaptı.

Anadolu Sanayici İşadamları Fedarasyonu (ANSİFED) ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) üyesi olan SESİAD'ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı olan Metin Türker önderliğinde biraraya gelen iş adamları ve basın mensupları, derneğin çalışmaları ve yapacağı organizasyonlar hakkında bilgi aldı.

Dernek çatısı altında biraraya getirilen iş adamlarının daha fazla fayda sağlamaları için ön ayak olduklarını ve kalıplarının dışına çıkmalarını isteyerek önemli organizasyonlara imza atmaları için yeni ufuklar, yeni iş merkezleri önerdiklerini dile getiren Türker, fırsatların en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Yakın zamanda TUSKON çatısı altında biraraya gelecek olan bin'e yakın Afrikalı yatırımcının aranan fırsat olabileceğini belirten Türker, ''Eğer şimdi bir şeyler yapmazsak yarın çok geç olabilir. Yanıbaşımızda bir alüminyum fabrikası var ama Seydişehir'de aluminyum ile uğraşan işletme sayısı 6'yı geçmez. Afrika bizim için önemli bir pazar.Seydişehirli iş adamları ve esanafların o bölgede muhakkak yapacağı bir şeyler olabileceğine inanıyoruz.Gidenleri duyuyoruz.Ucuz maliyetlerle çok karlı yatırımlar yaptıklarını biliyoruz. Dileriz SESİAD çatısı altında devam eden bu birlikteliğimiz ileride daha önemli yatırım ve organizelerde de kendisini gösterir.Yeni yönetime çalışmalarında başarılar dilerim'' dedi.

8-9-10 Şubat tarihlerinde Alanya Bera Otel'de Seydişehirli işadamlarını biraraya getirecek olan SESİAD, 17-24 Şubat'ta Kamboçya gezisi, 21-22-23 Mart'ta Diyarbakır, Batman, Siirt gezisi düzenleyecek.

Bu yıl 3.'sü yapılacak olan ''Türkiye -Afrika Dış Ticaret Köprüsü -III'' ise 13-17 Mayıs 2008'de istanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde yapılacak. (Cihan Haber Ajansı) 20.01.2008 13:21