SUSİAD, Suluovalı Gençleri Meslek Sahibi Yapıyor

Suluova Sanayici ve İşadamları Derneği (SUSİAD) Suluovalı gençlere 'Satış Elemanlığı' eğitimi veriyor.

SUSİAD tarafından Dünya Bankası hibe projesi kapsamında hazırlanan, İş Kur tarafından desteklenen projeye Dünya Bankası 35 bin YTL finansman sağlıyor.

Kursa katılan lise mezunu 12 işsiz gence 450 saat boyunca meslek liseleri ve diğer okul öğretmenleri tarafından satış teknikleri, muhasebe, işletme, ekonomi, müşteri ilişkileri, iletişim ve toplam kalite yönetimi derslerinde eğitim verilecek. Proje tamamlandığında, eğitime katılan kursiyerlerin yüzde 50'si özel sektöre ait işletmelerde istihdam edilecek. Ayrıca, eğitime katılan kursiyerlere günlük 17,43 YTL para verilip ferdi kaza sigortaları yapılacak. Konu ile ilgili bir açıklama yapan SUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Korkmaz; şöyle dedi:

"işadamları derneğimiz olarak bir taraftan sanayici ve işadamlarımızın, uluslararası pazarlarda rekabet edebilecek bilgi ve becerilerle donatılmasına, diğer taraftan da sosyal sorumluluğumuzun gereği olarak, Suluova'mızın kalkınmasına katkı sağlamak için akılcı, bilimsel ve uygulanabilir çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Yapılan araştırmalara göre, işletmelerin, özellikle KOBİ'lerin en temel problemlerinin başında kalifiye eleman eksikliği gelmektedir. İşletmelerimiz nitelikli eleman bulmakta zorluk çekerken, gençlerimiz de sokaklarda boş boş gezmektedir. SUSİAD olarak, gerek işsizliğin azaltılmasına, gerekse işletmelerimizin çalıştıracağı nitelikte personel yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla elimizi taşın altına koyarak projeler hazırlamaktayız.

Bu amaçla, İş-Kur'un hazırladığı ve finansmanını Dünya Bankası'nın sağladığı "İkinci Özelleştirme Sosyal Destek Projesi" kapsamında hazırlamış olduğumuz "Satış Elemanlığı Meslek Edindirme Kursu Projesi" projesi kabul edildi. Bu proje kapsamında verilecek eğitimin amacı ilçemizdeki işsiz gençlerimizi günümüzün en cazip mesleklerinden biri olan "Satış Elemanlığı " mesleği dalında eğiterek, iş sahibi olmalarını kolaylaştırma." (Cihan Haber Ajansı ) Mayıs 2008