Bafra Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Aydın: İhracat Çok Önemli

Samsun Bafra Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Aydın, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) Asya/Pasifik ülkeleriyle olan ihracat kapasitesini artırmak ve yeni pazarlara girmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenleyeceği programa Bafralı iş adamlarının katılması gerektiğini belirtti.

17-18 Haziran tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı karşısında bulunan Wow Convention Center'da 3.sü düzenlenecek olan Türkiye Asya/Pasifik Dış Ticaret Köprüsü programına 21 ülkeden, 450 firma, 30 bakan, 44 Ticaret Odası Başkanı ve üst düzey bürokrat ile 44 yabancı basın mensubunun katılacağını dile getiren Aydın, "Hem ülkemiz için hem de bulunduğumuz bölge için önemli olan programa Bafra'dan bir heyet halinde katılarak üyelerimizin Asya/Pasifik ülkeleriyle yeni ticari ilişkiler kurmalarını amaçlıyoruz." dedi.

Sözkonusu bölge pazarına giriş için programın çok önemli olduğunu dile getiren Aydın, girişimciliği ile bilinen Karadenizli işadamlarının dış ticaret kapasitelerini geliştirmek ve Asya/Pasifik pazarına açılımlarında bu önemli adımı atmaları gerektiğini ifade etti.

Aydın sözlerini şöyle tamamladı: "Programa katılmak isteyenler www.tuskonpacific.com, sitesinden hem bilgi alabilir hem de başvuru da bulunabilirler. Başvurular 10 Haziran 2008 tarihine kadar devam etmektedir."

TUSKON tarafından organize edilen Afrika Zirvesi için İstanbul'a gelen Tanzanya Tarım Bakanı Burhan Saadet Haji ve beraberindeki heyet Bafra'ya gelmişti.

(Cihan Haber Ajansı) 06.06.2008