KASİAD'dan Temel Satış Becerileri Semineri

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (Kasif) ve Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (Kasiad) İşletmelerde Çalışan Satış Temsilcilerine "Temel Satış Becerileri" Konulu Seminer Verdi.

KASİAD Eğitim Salonu'nda gerçekleştirilen ve iki gün süren seminer sonunda işletmelerde çalışan satış temsilcilerine sertifikaları verildi.

KASİAD Başkanı Ömür Öziç, dernek olarak, bir taraftan dış ticaret kapasitelerini artırmak üzere yurt dışı programlara katıldıklarnıı, bir taraftan da personelimize yüksek kalite ve standartta eğitimleri vererek kapasitelerini geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

İşletmelerin satış kapasitelerini geliştirmeye yönelik düzenledikleri eğitim programlarına devam edeceklerini belirten Öziç, "İşletmelerden gelen istek üzerine 'Temel Satış Becerileri' konulu seminerimizi de 8 Haziran'da gerçekleştireceğiz. 20 kişi ile sınırlı tutulan seminere katılmak isteyenlerin KASİAD'a müracaat edebilirler." dedi.

'Temel Satış Becerileri' konulu semineri veren KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı ise gerek işletmelerin ihtiyaç duyduğu gerekse müşterilerin muhatap olmak istediği satış temsilcisinin, sıradan bir satış elemanından ziyade, bir 'Satış Danışmanı' niteliğinde olduğunu ifade etti.

Bıyıklı, satış danışmanında bulunması gereken 10 temel özelliği şöyle sıraladı: "İşlerine uzun vadeli bakarlar. Müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda satış yaparak tüketicilerin paralarından ziyade gönüllerini kazanmayı hedeflerler. Sabırlıdırlar, müşterileri 'hayır' dediğinde bile kızmazlar, öfkelenmezler. İtirazları ve iğneleyici sözleri üzerlerine almazlar. İtirazları birer satış fırsatına dönüştürmede başarılıdırlar. Şikayetleri bir şeyin ters gittiğinin habercisi olarak görüp, şikayetlerin kaynağını araştırır, aynı hataların tekrarlanmaması için önlem alırlar. Müşterileri için doğru olduğuna inandıkları konuda gerekçelerini açıklayarak, gerektiğinde ısrar ederler. Müşterilerine 'kâr ortağı' gözüyle bakarlar. Danışman satıcılar, 'satıcı'dan ziyade birer 'danışman' veya 'kârlılık uzmanı'dırlar. Dürüstlükten ödün vermezler. İşletmelerini, ürün ve müşterilerini iyi tanırlar. Bilmedikleri konularda asla konuşmazlar. Müşterilerine saygı gösterir, kılık ve kıyafetlerine dikkat ederler. Yenilikçi ve değişimcidirler, herkesten bir şey öğrenmeye çalışırlar. Kitap ve dergi okur, eğitimlere katılırlar."

(Cihan Haber Ajansı) 06.06.2008