KASİF İstihdam Garantili "Satış Pazarlama Elemanlığı" Kursu Veriyor

TUSKON'A bağlı Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF), Türkiye İş Kurumu Samsun İl Müdürlüğü ile işbirliği halinde istihdam garantili “Satış ve Pazarlama Elemanlığı Meslek Edindirme Kursu” açıyor.

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF), Samsun’da 18 işsiz gencin iş sahibi olacağı “Satış ve Pazarlama Elemanlığı Kursu” projesini imzalayarak Karadeniz Bölgesinde yürütmekte olduğu meslek edindirme projelerine bir yenisini daha ekledi.

18 işsiz gencin bir iş sahibi olacağı Projenin sözleşmesi İŞKUR Samsun İl Müdürü Tahsin BAYAR ve KASİF Başkanı Osman REİS arasında imzalandı. Sözleşmenin imzalanmasının ardından bir açıklama yapan İŞKUR Samsun İl Müdürü Tahsin BAYAR, satış mesleğinin günümüzün en cazip mesleği olduğunu bu nedenle Satış ve Pazarlama Kursunun, gerek Samsunlu gençler gerekse işletme sahipleri için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, İŞKUR’un işsizliğin azaltılması ve işletmelerin eleman probleminin çözülmesi yönündeki proje bazlı çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Türkiye’nin en birinci problemi “işsizlik” ise ikinci problemin de “kalifiye eleman eksikliği” olduğuna işaret eden KASİF Başkanı Osman REİS, gençlerimiz iş, işadamlarımız da “kalifiye eleman” arıyor. Biz KASİF olarak iki kesim arasında köprü vazifesi görüyor, gençlerimizi meslek sahibi yaparak mensuplarımızın da eleman sıkıntısını çözmeye çalışıyoruz.

SATIŞ VE PAZARLAMA ELEMANLIĞI MESLEK KURSU

İLE İLGİLİ SORU VE CEVAPLAR:

Projeden kaç kişi yararlanacaktır?

Satış ve Pazarlama Elemanlığı Meslek Edindirme Projesinden, 18-25 yaş aralığında toplam 18 kişi yararlanacaktır.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Projeye başvuracak kursiyer adaylarının satış ve pazarlama mesleğini sevmesi, ayrıca;

Samsun ilinde ikamet etmesi,

En az lise ve dengi okul mezunu olması,

Öğrenci olmaması (AÖF hariç)

10 Mart 2008 tarihinden sonra işsiz (sigortasız) olması,

18-25 yaş aralığında bulunması,

Erkeklerin askerlikle sorunu bulunmaması veya en az 2 yıl tecil ettirmiş olması zorunludur.

Kursiyerlerden Ücret Alınacak mı?

Hayır. Proje kapsamında kursiyerlerden hiçbir ücret talep edilmeyecektir. Ayrıca kursiyerlere, proje süresince günlük 17.43 YTL harçlık verilerek ferdi kaza sigortaları da KASİF tarafından yapılacaktır.

Kurs süresince hangi dersler okutulacaktır?

Kursiyerlere 250 saat teorik eğitim (Satış ve Pazarlama, Müşteri İlişkileri, İletişim, İşletme, İktisat, Genel Muhasebe ve Toplam Kalite Yönetimi ), 200 saat ise uygulamalı satış ve pazarlama eğitimi verilecektir.

Kurs nerde düzenlenecektir?

Teorik eğitimler KASİF’in Kirazlık Mah. Atatürk Bulvarı No: 69/3 Kutlukent Samsun adresindeki eğitim merkezinde, pratik eğitimler ise Samsun’un seçkin 4 ayrı işletmesinde uygulamalı olarak verilecektir. Eğitimciler, eğitim camiasından ve iş dünyasından seçilmiş, konusunda tecrübeli, uygulamaya ağırlık veren kişilerden oluşmaktadır.

İş Garantisi Var mı?

KASİF, kursu başarıyla tamamlayanların yüzde 100’ünün istihdamını sağlamayı hedeflemekte, en az yüzde 50’sinin ise bir işe yerleştirilmesini garanti etmektedir.

Kursiyerler Nasıl Belirlenecek?

Kursiyerler, 24 Haziran 2008 Salı günü saat 14:00’te İŞKUR Samsun İl Müdürlüğünde yapılacak mülakat sonuçlarına göre belirlenecektir.

Kurs ne zaman başlayacak ve ne kadar sürecektir?

Kurs 1 Temmuz 2008 Salı günü başlayacak ve 4.2 ay sürecektir. Ders programı, hafta içi her ve günde 5 saat olmak üzere haftada 25 ders saati olarak planlanmıştır.

Kursa katılmak isteyen nereye ve nasıl müracaat edecekler?

Kursa müracaat etmek isteyenler 23 Haziran 2008 Pazartesi günü saat 17.00’a kadar Türkiye İş Kurumu Samsun İl Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.

Not: İŞKUR Samsun İl Müdürlüğü ve KASİF, gerekli gördüğü takdirde başvuru ve mülakat tarihlerinde, önceden kamuoyuna duyurmak şartıyla, bir değişiklik yapma hakkına sahiptir.

Ayrıntılı Bilgi için KASİF Tel: (362) 266 94 95 (Murat Şineferoğlu)

13.06.2008  www.kasif.org.tr