Burdur, ESİDEF`den Sonra TUSKON`da da İddialı

Burdur Tüccarlar ve İşadamları Derneği(BUTİAD) Başkanı Nuri Aktan, 3 firma 5 stant ile temsil edildikleri Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu(ESİDEF)`nun İş Geliştirme Platformu`nda kendilerini gösterdiklerini söyledi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen organizasyonda hedeflerini yakaladıklarını belirten Aktan, bundan sonraki amaçlarının Türkiye işadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu(TUSKON)`nun organize ettiği Orta ve Doğu Avrupa Dış Ticaret Köprüsü`nde aktif rol almak olduğunu kaydetti.

İzmir Uluslararası Fuar alanında 18-19 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen 2. İş Geliştirme Platformu`na Burdur`dan Ertuğrullar Tarım, Jensan Krom ve Makine Sanayi, Aktan Mühendislik stant açarak katılmıştı.

Platformda, Burdur`un 3 firma 5 stantla temsil edildiğini aktaran BUTİAD Sekreteri Ümit Yanık da Balıkesir`den Antalya`ya, Afyonkarahisar`dan Aydın`a, Denizli`den İzmir`e bölgeden binlerce profesyonel ziyaretçinin geldiğini dile getirdi. Burdurlu firmaların 100`e yakın iş görüşmesi yaptığını aktaran Yanık, `Katılımcı firmalarımızın ve ilimizden ziyaret için giden müteşebbislerimizin önümüzdeki süreçte bu etkinliğin meyvelerini toplayacağını umuyoruz.` dedi. Açtıkları stantlarla birçok ili geride bıraktıklarını anlatan Yanık, bu başarıyı TUSKON`da da göstereceklerini dile getirdi.

Fuara Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan`ın da geldiğini ve stantları dolaştığını aktaran Aktan, Ertuğrullar Tarım`ın pamuk toplama makinesini, biçerdöveri, Aktan Mühendislik`in rölyefleri hakkında bilgi alarak dikkatle dinlediğini belirtti. Aktan, daha sonra Türkiye`nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak üzere kurulan TUSKON`un organize ettiği Orta ve Doğu Avrupa Dış Ticaret Köprüsü`nde Burdur`un aktif rol alması için çalışmalar yaptıklarını anlattı.

TUSKON`un dünya pazarına açılmak için iyi bir fırsat olduğunu dile getiren Aktan, Burdur`dan TUSKON`un iş görüşmelerine katılacak işadamlarının öncelikle BUTİAD`a başvurmalarını istedi. Aktan, `Kurulduğu ilk günden beri TUSKON, üyelerini globalleşmeye adapte ederek onlara yeni bir dış ticaret vizyonu vermiştir. Dış Ticaret Müsteşarlığı ile koordinasyonlu bir şekilde çalışan TUSKON, Afrika için 3, Pasifik için 2, Avrasya için 2 program organize etmiştir. Bunun yanı sıra, 80 farklı ülkeden 4500 yabancı işadamı, 13000 Türk işadamı ile görüşme fırsatı bulduğu TUSKON iş görüşmelerinde bizde Burdur olarak iyi bir yer edinmek istiyoruz.` diye konuştu.

2008-10-27 CİHAN