www.tuskon.org | Make my home page | Add favorites
TUSKON on the Press

Filipinler Ankara Büyükelçisi Bahnarim GUİNOMLA HÜRSİAD Üyeleriyle Kahvaltıda Buluştu

Hür Sanayici ve İş adamları Derneği (HÜRSİAD) üyelerini dünya’ya açmakta kararlı.

HÜRSİAD Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim ERBALCI yaptığı açıklamada dernek olarak üyelerimizi dünyaya açmaya yönelik faaliyetlerimiz devam ediyor sloganımızdada belittiğimiz gibi “Oyun Alanımız Tüm Dünya”gerek kurucu üyesi olduğumuz TUSKON olsun gerek bizim davet ettğimiz misafirlerimiz olsun ilimizin ve ülkemizin kalkınması ticari hacminin artmasına yönelik faaliyetler Filipinler Ankara Büyükelçisi Bahnarim GUİNOMLA üyelerimizi kahvaltıda buluşturduk Filipinleri daha yakından tanıma fırsatımız oldu 91 milyon nüfusu ve Gayri Safi Milli Hasılası ile bulunduğu coğrafyada güçlü bir ülke olan Filipinler’in bölgedeki diğer güçlü ülkeler ile mesafesinin az olmasından dolayı Türk İşadamları için bir üs olarak kullanılabileceğini Ayrıca, yatırımcıların gittiği bölgede, ülkenin ona ne verdiğine baktığını vergilerin bankacılık hizmetlerinin anlatıldığı ölçüde orada yatırımın düşünülebileceğini ve kısa sürede bir iş konseyi kurulabileceğini de belirten ERBALCI, bölgemizden Filipinler’e gıda, zeytinyağı gibi ürünlerde ticaretin var olduğunu, Bu sektörlerde iş yapan üyelerimizle Filipinlere bir iş gezisi yapmayı planlıyoruz.”dedi.

Kahvaltıda Büyükelçi Bahnarim GUİNOMLA 1999 yılında Süleyman Demirel’in Filipinleri ziyaret ettiğini, iki ülke arasında birçok anlaşma yapıldığını bu anlaşmalardan birinin de ticaret ile ilgili olduğunu belirtmiştir. Karşılıklı ticaretin 171 milyon dolar düzeyinde olduğunu 2008 sonunda ise hedefin 1,5 milyar dolar olduğunu belirterek. Türkiye ile ortak olmak istediklerini belirten Büyükelçi, bazı ticari heyetlerin Türkiye’yi ziyaretlerini organize etmeye çalıştıklarını, bir iş konseyi oluşturmak istediklerini söyledi.Turizm konusunda işbirliği yapılabileceğini söyleyen Büyükelçi, Filipinlerden Türkiye’ye, Türkiye’den Filipinlere giden turistlerden daha çok turist geldiğini söylemiştir. Türkiye’de 4000 kadar Filipinli olduğunu belirten Büyükelçi, 14.000–15.000 Filipinlinin her yıl Türkiye’ye geldiğini söyledi. Ayrıca dünyada 8 milyon Filipinli olduğunu her yıl ülkeden 1 milyon Filipinlini çalışmak için ayrıldığını belirtmiştir.

Büyükelçi bu ziyaretten ve misafirperverlikten dolayı ERBALCI’YA teşşekür etti. Erbalcı ise Büyükelçiye elle işlenen bakır şekerdenlik hediye etti ve ziyaret karşılıklı dileklerde son buldu

Other News
Economic Briefs
Results of the Presentation of Krasnodar...