OGİAD Üyeleri, 4 Günlük Ürdün Ziyaretini Tamamladı

Osmaniye Girişimci İş Adamları Derneği (OGİAD) Ürdün'e düzenlemiş olduğu 4 günlük ticari geziyi tamamladı.

Ürdün dönüşü bir toplantı düzenleyen OGİAD Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Yardımcısı Hüseyin Çiftçi, 29 kişinin katıldığı gezi boyunca Ürdün Ticaret Odasında Ürdün Yatırım Bakanlığı'nda ve Ürdün Türkiye Büyük Elçiliğinde görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ürdün gezisinin kendileri açısından çok verimli geçtiğini belirten Hüseyin Çiftçi, Ürdün Ticaret Odası'nda yaptıkları toplantıda, kendilerini Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın Başdanışmanı Ürdün Ticaret Odası Başkanı İbrahim Majalı'nın karşıladığını belirtti. Ürdünlü iş adamları ve Osmaniye'den gelen heyetin katıldığı toplantıda, Ürdün Ticaret Odası Başkanı'nın Ürdün Türkiye arasındaki ticari gelişmeyi anlattığını ifade eden Çiftçi, kendisine de bu toplantıda OGİAD adına söz verildiğini belirtti.

Filistin'deki İsraillilerin menfur Gazze saldırılarını kınadıklarını da ifade eden Çiftçi, "Bakın ülkemizden buraya kadar gelmişler ve buraya Hamidiye Eğitim Kurumları olarak arkadaşlarımız Türk koleji açmışlar. Bu kültür ve eğitim elçilerine biz de sizinle ticaret yaparak destek vermek istiyoruz" dedi. Konuşmaların ardından Ürdün Ticaret Odası Başkanı, OGAİD'a, Petra işlemeli gümüş bir plaket takdim ederken, OGİAD heyeti ise altın varaklı bir Osmanlı Tuğrası hediye etti. Heyetler arası ikilli görüşmelerde ise 21 ticari iş görüşmesi gerçekleştirildi.

Özellikle süt ürünleri sektöründen, Okçuklar süt ürünleri, Mobilya sektöründen Ofisset, yedek parçadan Ketsan ve diğer sektörlerden iş bağlantıları için oluşturulan ticari köprü programında iş adamları ithalat ve ihracat görüşmelerinde bulundular. Öte yandan, Yatırım Bakanlığında ise Bakan Yardımcısı İsa Gammob Ürdün'de çıkan yatırım kolaylıkları ve teşvik kanunları hakkında bilgilendirme yaptı. OGİAD heyeti, Türkiye Büyükelçiliği'nde Büyükelçinin rezidansında Osmaniye onuruna verilen kokteyle katıldı .

Ürdün'de kurulmuş olan El Hamidiye Uluslararası Türk Lisesi'nin Genel Müdürü Sadi Şen de TUSKON vesilesi ile Ürdün'e ve dünyanın dört bir yanına giderek ticari toplantılar tertip eden iş adamlarına her zaman yardımcı olacaklarını kaydederek. "Ürdün, yatırımlar cenneti, bize ulaşan TUSKON üyesi herkese elimizden gelen danışmanlığı yapmaya hazırız." dedi. Ticari görüşmelerin 2 ayağı olarak Ürdünlü iş adamlarının önümüzdeki günlerde Osmaniye'ye davet edildiği bildirildi.

EKONOMİ  02.01.2009