GAPGİAD, Bilgisayarlı Muhasebe Elemanı Yetiştiriyor

Gaziantep Paylaşımcı Genç İşadamları Derneği (GAPGİAD), bilgisayarlı muhasebede nitelikli eleman sıkıntısı çeken firmalara yönelik “Bilgisayarlı Muhasebe Meslek Edindirme Kursu” düzenliyor.

Devlet Planlama Teşkilatı tarafından, GAP kapsamındaki 9 ilde sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın artırılması için yerel dinamikleri harekete geçirmek üzere hazırlanan Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, GAPGİD ‘Bilgisayarlı Muhasebe Meslek Edindirme Kursu’ ile başvurdu.
GAPGİAD Başkan Yardımcısı Hasan Bayram, yaptığı açıklamada, Ocak ayı içerisinde düzenlemeyi düşündükleri kurs hakkında bir takım bilgiler aktararak şunları kaydetti:
“Kursumuz nitelikli bilgisayarlı muhasebe konusunda sıkıntı çeken firmalara yönelik olacak. İki dönem yapılacak olan kursumuza 18 yaşı üzeri işsiz vatandaşlar katılabileceklerdir. 8 ay sürecek kurs Gaziantep Üniversitesi öğretim görevlileri tarafında verilecektir. Gaziantep'te artan nüfusla birlikte işsiz nüfus sayısı yükselmektedir.

Bu kesimin sayısının artış göstermesi, sosyal hayatı olumsuz yönde etkilemektedir. Bu soruna çözüm bulunmaması geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için önemli bir tehdit oluşturmaktadır. Ülkemizin geleceği açısından, bu projeyi uygulamaya koymak bizim için bir görevdir.”

Avrupa Birliği’nin (AB) GAP Eylem Planı çerçevesinde yer alan sosyal riski azaltma projesi (SODES) çerçevesinde “Bilgisayarlı Muhasebe Meslek Edindirme Kursu” projesi hazırladıklarını ve bunun da DPT’den onaylandığını ifade eden Bayram, bu bağlamda Gaziantep’te 40 işsize iş bulma imkânın doğduğunu söyledi.

8 aylık kurs sonunda kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verileceğini belirten GAPGİAD Başkan Yardımcısı Hasan Bayram, “Kurs bitiminde kursiyerler ellerindeki belgelerle daha rahat bir iş bulmak imkânına sahip olacaklardır. Bu bağlamda hem kursiyerler hem de sanayide işveren kalifiyeli eleman sıkıntısını bir nebze olsun atlatmış olacaktır” dedi.

İki kur halinde yapılacak olan kursun teorik ve patrikten oluşacağını dikkat çeken Bayram, katılmak isteyen işsiz bay ve bayanların daha detaylı bilgili almak için GAPGİAD’ a müracaat etmeleri gerektiğini vurguladı.