OGİAD Başkanı Keten: Para Kazanmak İsteyen Sudan İle "Ticaret Yapsın'

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) Başkanı Mahmut Keten, Türk işadamları için Sudan'ın çok cazip bir ülke olduğunu belirterek, "Para kazanmak isteyen Sudan ile ticaret yapsın" dedi.

Keten, yaptığı açıklamada, Tuskon-Türk İşadamları Derneği'nin davetlisi olarak Osmaniye'den 10 kişilik işadamı heyetiyle Sudan'a gittiklerini ve çok güzel anlaşmalara imza atarak yurda döndükleri söyledi. Gezide Sudan Yatınm ve Dış Ticaret Bakanı ile Cezire Tarım Bakam'nı ziyaret ettiklerini kaydeden Keten, "Sudan'ın en büyük şirketi olan CİAD ile ticari toplantılar düzenledik. Toplu görüşmelerden sonra ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirdik. Sudan, Afrika'nın kalbi, yeni yatırım alanları olan bir ülke. Şu an bizim 20 yıl öncemiz. Elini çabuk tutan ve şirketleşen firmalar, Sudan'a yatırım yapmalı. Para kazanmak isteyen Sudan ile ticaret yapsın" diye konuştu. Başkent Hartum ve Cezire eyaletlerinde incelemelerde bulunduklarını belirten Keten, Cezire eyaletindeki Ceyhanlı işadamlarının 20 bin dönüm üzerinde oluşturdukları çiftlikleri de gezdiklerini kaydetti.

07.03.2009 ÖNCE VATAN