Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Üyeleri Ürdün’den Karlı Döndü

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Üyeleri Ürdün'e düzenlemiş olduğu 4 günlük ticari geziyi tamamladı.Ürdün Gezisi hakkında yazılı açıklama yapan HÜRSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özkeleş yaptığı yazılı açıklamada “35 kişilik heyetle katıldığımız gezi boyunca Ürdün ve Suriye’nin tarihi ve kültürel yerlerini görmenin yanında Ürdün Ticaret Odası, Ürdün Yatırım Bakanlığı üyeleriyle sektörel ikili görüşmeler yaptık ve Ürdün Türkiye Büyük Elçilisinin heyetimiz onuruna verdiği kokteyle katıldık”dedi.

Ürdün gezisinin kendileri açısından çok verimli geçtiğini belirten Mehmet Özkeleş, Ürdün ve Suriye’de tarihi ve kültürel gezilerimizin yanında burada açılan Türk koleji Uluslararası Hamidiye Eğitim Kurumlarını gezme imkânımız oldu. Bizimle yakından ilgilenen Uluslararası Hamidiye Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Sadi Şen bey ülkenin siyasi,sosyal, ekonomik yapısı ve okul hakkında detaylı bilgi verdi.Ticari anlamda da dolu dolu geçen gezimizde Ürdün Ticaret Odası ve Ürdün Yatırım Müdürlüğü üyeleriyle ikili iş görüşmeleri yaptık kartvizit alışverişinde bulunduk heyetimizde bulunan Halı, Ayakkabı, Isıtma soğutma sistemleri, Endüstriyel Mutfak Gereçleri, Mobilya, İnşaat, Gıda Sektöründen katılımcı üyelerimiz vardı ve güzel bağlantılar kuruldu kart alışverişi oldu kataloglar bırakıldı ayrıca Ürdün’ün ticari, sosyal ve Kültürel yapısı ile ilgili önemli toplantılar yapıldı Ürdün ve Ortadoğu ekonomik ve sosyal yapısıyla ilgili çok detaylı bilgiler alındı” dedi.

Özkeleş, heyetimizi Ürdün Yatırım Müdürlüğü Başkanı Ilyas Khoury karşıladı ve Ürdün ün yatırım imkânları ve avantajlarından bahsedildiği bir toplantı yapıldı daha sonra heyet onuruna kokteyl veren Büyükelçi Dr. Ali Köprülü yaptığı konuşmada “ Türkiye ve Ürdün arasında ticari hacim her geçen gün artmakta sizin gibi heyetlerimiz ziyaret ettikçe bu dostluk ve ticaretimizi olumlu yönden etkileyecektir. Hele G.Antep gibi örnek bir sanayi şehrinin bu yakınlıktaki ve ortadoğuya açılan kapı olan Ürdünle ticari hacminin artmasını ve güzel dostluklar kurulmasının temenni ediyorum ayrıca burada açılan Türk koleji Uluslararası Hamidiye Eğitim Kurumları ülkemizi çok güzel temsil etmektedir.”dedi.

Heyet adına konuşan Mehmet Özkeleş umarım Ürdünle Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması imzalanır ve ticaretimiz artar bu kültür ve eğitim elçilerine biz de Ürdünle ticaret yaparak destek vermek istiyoruz'' dedi.Programın sonunda günün anısına TC Ürdün Büyükelçisi Dr. Ali Köprülü ve Ticari ataşe Nil Gökçe’ye plaket takdim etti.