AKTİSAD Üyeleri Ankara`da Konya`yı Temsil Etti

AKTİSAD`ın bağlı olduğu Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) çatısı altında faaliyet gösteren Anadolu İşadamları Federasyonu (ANFED) tarafından düzenlenen 2. Anadolu Ticaret Zirvesi`nde; mobilya, güvenlik sektörü, iş makineleri, halı, gıda, banyo aksesuarları, reklam-tanıtım, tekstil, hazır giyim, deri, konfeksiyon, acente, nakliyat, hırdavat malzemeleri, hazır beton ve ahşap malzeme üretimi ve satışı yapan sektörler tanıtım imkanı buldu. Ticaret zirvesinin açılışında konuşan Anadolu İşadamları Federasyonu Başkanı Doğan Kaynak, markalaşmanın önemine dikkat çekti. Marka olmak için iyi bir tanıtım reklam organizasyonuna ihtiyaç olduğunu dile getiren Kaynak, `Bu konuda fuarlar önemli bir araç. Özellikle ihracatçı işletmeler için fuarlar büyük önem taşıyor.` dedi.

Zirveyi değerlendiren AKTİSAD Başkanı Ali Akın, Konya`da faaliyet gösteren firmaların ticari etkinliklerde aktif rol alması gerektiğine işaret ederek, özellikle fuarlara katılımın önemli olduğunu vurguladı. Başkan Akın, ticari fuarların firmaların yeni pazarlara açılmasında önemli kazanımlar sağladığını kaydetti. Markalaşmanın önemine işaret eden Başkan Akın, yeni pazar bulma, mevcutları geliştirme ve rekabet gücünü artırmanın yolunun reklam ve tanıtımdan geçtiğini söyledi. Daralan ticari pazarlarda üretmenin kolay, satmanın zor olduğunu hatırlatan Başkan Akın, `Firmaların sıkıntılı dönemlerinde reklam ve tanıtım çok önemli. Bizler işler iyi giderken tanıtıma önem vermiyoruz. Eğer bu dönemlerde tanıtıma ağırlık verebilsek piyasanın daraldığı dönemde rakiplerin önüne geçmek daha kolay olabilir.`diye konuştu.

15.04.2009

YENİ ŞAFAK/ KONYA