Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD), Yurt Dışına Yaptığı Ticari Gezilerden Neticeler Almaya Başladı

Keten: TUSKON`un vizyonuyla dünyayı yeniden keşfediyoruz

Başkan Mahmut Keten, herkes krizle boğuşurken kendilerinin yurt dışına yaptığı 5 program neticesinde ihracat kalemlerinin artmaya başladığını söyledi.

OGİAD Başkanı Mahmut Keten, açıklamasında, TUSKON`un organize ettiği Balkanlar Köprüsü`nde tanıştıkları bir Sırp şirketinin yetkililerini, Sudan gezisi neticesinde ise Sudanlı bakanları Osmaniye`ye çağırdıklarını ve gıda-tarım üzerine anlaşmalar yaptıklarını kaydetti. Keten, `Ürdün ve Suriye gezimizden sonra oradaki iş adamaları ile ilişkilerimiz gelişti ve üyelerimizden birkaç kişi şu an oraya ürün verebiliyor. Kuzey Irak gezimizden hemen sonra bir üyemiz Erbil`de anlaşma yaptı, ilk ürününü sattı, ayrıca bir yıllık anlaşma da yaptı. Bir firmamız da orada ofis açmaya hazırlanıyor.` dedi.

TUSKON`un kendilerine çizdiği vizyon sayesinde dünyayı yeniden keşfetmeye başladıklarını ifade eden OGİAD Başkanı Mahmut Keten, `OGİAD olarak bizler şu an 20`den fazla ülke ile her an ticari fikir alışverişindeyiz. Bu, artarak devam edecek. Önümüzdeki günlerde Kuzey Irak`a yeniden gideceğiz. Ayrıca, 25-30 Nisan`da Mısır ve 21-26 Mayıs tarihleri arasında da Kazakistan`a ticari gezilerimiz olacak.` diye konuştu.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi`nde üretim yapan firmalara da seslenen Keten, `Gelin TUSKON`un yurt dışı açılımlarından siz de istifade edin. Bu bir hazine, hep beraber paylaşalım.` şeklinde konuştu.

17 Nisan 2009, Zaman