Türkiye-Suriye İş Geliştirme Platformunda 10 Milyon Dolarlık İş Bağlantısı Yapıldı

Tuskon üyesi Günsiaf’bağlı olan Kilisli İşadamları Derneği (KİAD)’in, Suriye’nin Halep kentinde düzenlediği Türkiye-Suriye İş Geliştirme Platformunda, yaklaşık 10 milyon dolarlık iş bağlantısı yapıldı.
Bir çok sektörde iş bağlantılarının yapıldığını belirten Kilisli İşadamları Derneği Genel Sekreteri Hasan Ayaz, “İnşaat, Telekomünikasyon, Prefabrik, Mermer ve Medikal sektörlerinde ihracata yönelik, Temizlik Malzemelerinde ise ithalata yönelik iş bağlantıları yapıldı. Yapılan bu iş bağlantılarının Kilis’in dış ticaretine katkısı yaklaşık 10 milyon dolar civarındadır.” dedi.

İş Geliştirme Platformunda, Türkiye ile Suriye arasındaki ticareti arttırmak için bir takım kararlar alındığını ifade eden Ayaz, “Kilis ve Halep Ticaret Odası 2 ayda bir, bir araya gelerek ticareti arttırmak için çalışacaklar.” ifadesini kullandı.

KİAD’ın bu tür programlara ağırlık vereceğini söyleyen KİAD Başkanı GÖZALAN, “Kilisli İşadamları Derneği olarak muhakkak 2 ayda bir, değişik bir ülkeye giderek, İş Geliştirme Platformu düzenleyeceğiz.

Bunun ilk ayağı olarak da Mayıs ayı içerisinde Kilisli İşadamlarımızı Singapur’a götüreceğiz.
Kilisli İşadamları Derneği olarak, Türkiye’nin ihracatını artırmaya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.