Zonguldak İşadamları Derneği Üyeleri, Sudan Gezisinden Umutlu Döndü

ZONİAD, üyesi olduğu üst kuruluşu Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile birlikte 17 - 21 Ekim tarihlerinde Sudan'a yurt dışı gezisi gerçekleştirdi.

ZONİAD Yönetim Kurulu Üyesi Nida Taşçı başkanlığındaki Zonguldak heyeti ile birlikte toplam 105 işadamı Sudan'ın başkenti Hartum'a çıkartma yaptı.

Ticaret Müşaviri Selahattin Tümer'in Sudan'daki ticaret ve yatırım imkânları adlı brifingine katılıp ardından Sudan'da faaliyet gösteren Türk Koleji'ni ziyaret eden iş adamları, akşam yemeği için Türk Büyükelçiliği'nin iş adamlarının onuruna verdiği resepsiyona iştirak etti.

Genç işadamları, gezinin ikinci günü Türkiye - Sudan Ticaret ve Yatırım Köprüsü açılış programına katılarak ikili iş görüşmelerine geçti. Tercümanlar vasıtasıyla gün boyu Sudanlı iş adamları ile ikili görüşmelerde bulunan iş adamları, Sudan Maliye Bakanı'nın verdiği akşam yemeğine katıldı. Üçüncü gün Sudan'da faaliyet gösteren işletmeleri ziyaret edip bilgi alan Zonguldaklı heyet, daha sonra Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in de bulunduğu davete katılarak yurda döndü.

Gezinin genç girişimciler olarak çok ufuk açıcı olduğunu belirten ZONİAD Yönetim Kurulu Üyesi Nida Taşçı, "Bu yıl gerçekleştirdiğimiz ilk yurt dışı gezimiz olan Sudan'dan umutlu dönüyoruz. Karlı yatırımlar var, çalışmalarımız sürüyor. Gezimiz sırasında özel olarak Tarım ve Köyişleri Bakanı'mız Sayın Mehdi Eker ve Sayın Büyükelçi'miz ile ikili temaslarda bulunduk. İş adamlarımızın ufkunu açmaya devam edeceğiz. Bu tarz gezilerimiz artarak devam edecek." dedi.

Sudan Ticaret ve Yatırım Köprüsü programına Zonguldak'tan ZONİAD Yönetim Kurulu üyeleri Nida Taşcı, Yasin Yılmaz, Seyfettin Yavuz ve Genel Sekreter Hasbi Uzan toplam 10 işadamı katıldı.

(CİHAN) (Cihan Haber Ajansı) 25.10.2009