İŞHAD Başkanı Ekşi, Krizle Fırsatların Ortaya Çıkıp Büyümenin Sağlandığını Kaydetti

Bugüne kadar hiç gidilmeyen ülkelere gitme imkanı olduğunu ifade eden İŞHAD Başkanı Ekşi, krizle fırsatların ortaya çıkıp büyümenin sağlandığını kaydetti

2009'da bankaların rekor kar elde ettiğini; 2008 yılına göre karını artıramayan banka olmadığını söyleyen İşhayatı Dayanışma Derneği (İŞHAD) Başkanı Recep Ekşi, reel sektorun ise aynı yıl hem üretimde hem de istihdamda ciddi daralma yaşadığını belirtti.Bununla beraber yaşanan sıkıntılar işadamlarımızı alternatif pazar arayışlarına ittiğini belirten Ekşi, bugüne kadar hiç gidilmeyen ülkelere gitme imkanı olduğunu ifade etti. Ekşi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye bugüne kadar dünya konjönktürünün sunduğu fırsatları tam anlamıyla değerlendiremedi. Pazar büyüyüp, işlem hacmi arttıkça sektörler canlanacak.Şirket birleşmeleri teşvik edilirse Sermaye birleşmeleri şirketleri kendi alanlarında söz sahibi yapar hale getirecektir. Bu noktada hükümete destek verilmeli.”

03.11.2009 Yeni Şafak