OGİAD Başkanı Keten: Dünya Ticareti TUSKON Sayesinde Bir Köy Kadar Yakın

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu`nun (TUSKON) Güney Afrika ticari programına katılan Osmaniye Genç İşadamları Derneği (OGİAD) Başkanı Mahmut Keten, TUSKON sayesinde dünya ticaretinin bir köy kadar yakında olduğunu söyledi.

Güney Afrika`daki görüşmelerden dönen OGİAD Başkanı Mahmut Keten, bir kaç yıl içerisinde dünya ihracat dengelerini TUSKON`un ticari köprü programlarının belirleyeceğini kaydetti.

Keten `Bakanımız Zafer Çağlayan ve TUSKON Başkanı Rızanur Meral başkanlığında 90 iş adamımızda Güney Afrika`nın başkenti Yuhannesburg`ta işadamları ile görüştük ve ticaret köprüsü programı yaptık. Çok faydalı bir toplantı oldu. Türkiye`den giden işadamlarımız birçok iş bağlantısı yaptı. Ben de şahsen bu iş platformu sayesinde iş bağlantısı yaptım. Yakında Güney Afrika`ya da ihracat yapacağım.` dedi.

Güney Afrika`da açılan Türk okullarını da heyet ile ziyaret ettiklerinin altını çizen Mahmut Keten `Ne kadar güzel bir çalışma var. Güney Afrika`da TUSKON üyesi girişimciler 4 Türk Koleji açmışlar. Buradaki öğrenciler bizlere tercümanlık yaptı. Hepsi de gayet mükemmel Türkçe konuşuyorlar.` dedi.

TUSKON`un her hafta bir ülkede program yaptığını ve bunun işadamları için bir fırsat olduğunu kaydeden Keten, `Osmaniyeli işadamlarının bu iç ve dış ihracat kervanına katılmalarını istiyoruz. Biz de 20-23 Kasım tarihlerinde Osmaniye`den 7 iş adamı ile İran`da ticari bir program yapacağız. Bu gezimiz İran`ın ticari araştırması olacak. Önümüzdeki aylarda ise TUSKON ile İran da bir ticari köprü programlamayı düşünüyoruz.` şeklinde konuştu.

2009-11-16 CİHAN