BUGİAD Başkanı Hayati Canlılar, Güven Tazeledi

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Yönetim KuruluBaşkanı Hayati Canlılar, yapılan 11. Genel Kurul`da oy birliği ile yeniden başkanlığa seçildi.

BUGİAD toplantı salonunda yapılan genel kurula tek aday olarak katılan Canlılar, açık oylama şeklinde yapılan seçimde üyelerin tamamının oyunu alarak güven tazeledi. Yapılan oylamada üyelerin tamamının oyunu alan Canlılar, 3. kez 2 yıllığına daha BUGİAD`ın başkanlığını yapacak.

Canlılar, Genel Kurul`da yaptığı konuşmada, yeniden seçilmesi nedeniyle üyelere teşekkür ederek, bundan sonra daha çok çalışmaları gerektiğini söyledi. Üyelerin teveccühü ile 3. dönem yeniden seçildiğini belirten Canlılar, aldıkları güçle bu zamana kadar yapamadıkları ve yapmak için fırsat bulamadıkları yeni atılımları gerçekleştirmek için daha çok çalışacaklarını söyledi. BUGİAD`ın çok büyük bir ekonomik çatı haline geldiğini ve büyük işler yaptığını balerten Hayati Canlılar, şöyle konuştu: `Bugün Bursa`nın en geniş tabanlı işadamı derneği unvanına ulaşan Bugiad`ı bu günlere taşıyan geçmiş başkanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugiad`ın varlık amacı hiç şüphesiz ki, Bursa ve bunun paralelinde Türkiye için faydalı olabilmektir. Bu kapsamda dinamik işadamlarının özel sektör gücünü yeni yatırımlarla yükselterek halka açılmayı sürdürmeleri ve böylece gelir dağıtımındaki eşitsizlikleri azaltmaya yardımcı olmaları hususu da temel düşüncelerimiz arasındadır.`

Çatı kuruluşları TUSKON ve bağlı bulundukları federasyon MARİFED`in yol göstericiliğinde gerçekleştirdikleri projelerin hedefinde ülkeye hizmet aşkı bulunduğunun altını çizen Hayati Canlılar, `Otomotivden inşaata, tekstilden gıdayakadar toplam 17 sektör ve hizmet dalını oluşturan komite ve komisyonlarımız aracılığı ile hem BUGİAD`ın iş dünyasındaki imajını pekiştirmeyi, hemde üyelerinin okonomik ve sosyal kalkınmıylıklarına katkı sağlamayı hedefliyoruz.` dedi. Bu kapsamda üyelerinin yeni pazarlara açılmaları için dış iş gezilerine büyük önem verdiklerini aktaran Hayati Canlılar, `Bu çerçevede kendi bünyemiz gerekse TUSKON ve MARİFED`in organizasyonlarına iştirak etme anlamında Cezayir, Tanzanya, Bosna Hersek, Kosova, Sudan, Suriye, Fas, Sırbistan ve Azerbaycan`a iş gezileri gerçekleştirdik.` bilgisin verdi.

BUGİAD 11. Genel Kurulun`da tüzük değişikliğine de gidilerek; 19 olan yönetim kurulu sayısı 14`e indirildi. Ayrıca yönetime 5 yeni isim katıldı. Genel kurulda ayrıca eski başkan ve yönetim kurulu üyelerine birer teşekkür plaketi takdim edildi.

Hayati Canlıların Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Ali Uçak, Ali Durmuşlar, Erdinç Şentürk,Ayhan Yılmaz, Bilal Koç, Dilek Ataygeldi, Mecit Özkelebek, Muzaffe Koyuncu, Ali Fuat Er, Şakir Umutkan, Mehmet Benli, Mesut Yaran, Soner Eken ve Şakin Umutkan.

1993 yılında Bursa`da kurulan BUGİAD`ın İnegöl şubesi ile birlikte toplam 400 üyesi var. Ayrıca BUGİAD bünyesinde BUGİAD Genç ve BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyonu olarak iki ayrı birim bulunuyor.