HÜRSİAD’ın Kasım ayı Konuğu GTO Başkanı Mehmet Aslan: Bu Şehrin Kalkınmasında Atalarımız Kadar Risk Almazsak, Başarılı Olamayız

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, “Bu şehrin kalkınmasında atalarımız kadar risk almazsak, başarılı olamayız. Bu işin gecesi, gündüzü yoktur.” dedi. Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) kasım ayı konuğu olarak GTO Başkanı Mehmet Aslan’ı ağırladı. GTO meclis salonunda yapılan toplantıda konuşan Aslan, HÜRSİAD üyelerine göreve geldiği günden beri yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gaziantep’in ticari başarısını 15-20 yıl arasında kıyaslayanların yanılacağını söyleyen Aslan, Gaziantep’in tarihinin iyi okunması gerektiğine dikkat çekti. Gaziantep’in çok sayıda medeniyete ev sahipliği yaptığını anımsatan Aslan, “Her medeniyet farklı bir iz bırakmış, şehrin ekonomik gelişimi o dönemlerde başlar. Gaziantep’in ticaretteki başarısı o medeniyetlerle başlar.” dedi.

Gaziantep’in ekonomide olduğu kadar kültür sanatta çok gelişmediğini anlatan Aslan, son yıllarda bu alanda da önemli çalışmalara imza atıldığını dile getirdi. GTO tarafından yaptırılan Güzel Sanatlar Lisesi’nin de bunlardan biri olduğuna dikkat çeken Aslan, “Gaziantep son yıllarda kültür sanatta da önemli çalışmalar yapıldı. Eğer marka şehirsek her alanda iyi olmalıyız. Kurum bencilliği yerine bizi ön plana çıkarıyoruz. Gaziantep’in başarısında buda etkili. Gaziantep’te bir ortak akıl mevcut. Çocuklarıma bırakacağıma en önemli hediyelerden biride bu. Biz birlik ve beraberliğe önem veriyoruz. Şehrin hizmetine katkı sunun sivil toplum kuruluşları ile her zaman el ele veriyoruz. Bu birliktelikte bizi iyi yerlere getiriyor.”dedi.Aslan “Ayrıca HÜRSİAD’ı ve TUSKON’u yakından takip ediyorum çok güzel program ve faliyetleri var ilimizin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından beni davet ettğinizden dolayı yönetim kuruluna ve üyelerine tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HÜRSİAD Başkanı Mehmet Taşdemir ise derneğin bünyesinde, Gaziantep ekonomisinden her sektörden üye bulunduğunu belirtti. Taşdemir, “Şirketlerimizi TUSKON çatısı altında birleştirerek dünyanın dört bir tarafına açılım programları düzenliyoruz. Sadece kara kıta olarak bilinen Afrika ile 5 milyar doları aşan ticaret hacmine ulaştık. Bu çalışmalarımız devam edecek.” şeklinde konuştu.

Program sonunda GTO Başkanı Aslan, HÜRSİAD üyelerinin sorularını cevapladı. Programda HÜRSİAD’a bu ay üye olan üç işadamına da üyelik sertifikaları verildi. Mehmet Aslan’a ise Gaziantep’e yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür plaketi verildi.