Kadirlili İşadamları Suriye ve Ürdün`den Umutlu Döndü

Kadirli Genç İşadamları Derneği (KAGİAD), 12 Kasım`da başlayan Suriye ve Ürdün`ü kapsayan beş günlük iş gezisinden umutlu döndü.Geziye Kadirli`nin tanınmış 24 iş adamı katıldı.

Gezi kapsamında ticari görüşmeler yapılırken, iş adamları meslektaşlarına nezaket ziyaretlerinde bulundular ve tarihi yerleri gezdiler. Suriye`de Emeviye Camii`ni, Osmanlı sultanlarının mezarlarını ve Türk şehitliğini gezen işadamları, burada şehitler için Fatiha okuyarak dua ettiler. Ürdün de ise ölüdeniz, Mute savaşının yapıldığı yer ve buradaki sahabe komutanlarının mezarı ile Amman`daki Osmanlı Türk şehitliği gezildi. İşadamları Amman`da faaliyet gösteren Uluslararası Özel Amman Hamidiye Okulları`nı ziyaret etti.

Gezinin ticari ayağında ise ilk olarak Amman Ticaret Odası ziyaret edildi.

Kadirlili işadamları Amman Ticaret Odası Başkanı Riyadi Seyidi yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.  Amman Ticaret Odası Başkanı Seyidi, Türk işadamlarını, `Büyük Türk milletinin değerli evlatları ikinci vatanınız Ürdün`e hoş geldiniz. Burada sizleri ağırlamaktan büyük onur duyuyorum.` diyerek karşıladı. Kadirli Genç İşadamları Derneği Başkanı Muhittin Akkaya ise kardeş ve dost ülke Ürdün`de bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Akkaya, `Biz Türkiye Sanayici ve İşadamaları Konfederasyonu (TUSKON) ailesinin bir ferdiyiz. TUSKON uluslararası bir çok organizasyonları gerçekleştirerek dünya ekonomisinin hareketlenmesine katkı sağlayan büyük bir kuruluş. Biz de bu büyük organizasyonun bir parçası olarak Ürdün`e geldik. Amacımız  iki ülke arasındaki ticaret hacmini canlandırmaktır.` dedi.

Ammanlı iş adamlarını Kadirli`ye davet eden Akkaya, Seyidi`ye Karatepe kilimi hediye etti. Daha sonra, işadamları kendi meslek grubundaki işadamlarıyla ikili görüşmelerini gerçekleştirdiler. Gezi  ile ilgili bir değerlendirme yapan Dernek Genel Sekreteri Hasan Cüvelek, amaçlarının Kadirlili işadamlarını dünya pazarlarında güçlendirmek olduğunu söyledi. Cüvelek, `Gezimize katılan işadamlarına, Suriye ve Ürdün`de bizi karşılaşan Türk yetkililere ve ticari ataşelere çok teşekkür ediyoruz.` diye konuştu

2009-11-22 Zaman