BUGİAD`ın 17. Kuruluş Yıldönümüne Pastalı Kutlama

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD)`nin 17. yılını üyeler pasta keserek kutladı.

BUGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Canlılar, 17. yıla girerken düzenlediği basın toplantısı ile yaptıkları ve yapacaklarını anlattı. Bu günün 16. yılı doldurarak 17. yıla girdikleri ilk gün olduğunu aktaran Hayati Canlılar, `16 yıl öne 11 girişimci tarafından dikilen BUGİAD fidanının dev bir çınara dönüştüğü bu günde sizleri ağırlıyor olmanın mutluluğu içindeyim. Mütevazi imkanlarla çıkılan hizmet yolculuğunda bu gün İnegöl şubemizle beraber yaklaşık 400 üyeye ulaşmış olmamız Bursa`nın en geniş tabanlı işadamı derneği oluşumuzun da en açık göstergesidir.` dedi.

Kurucuları arasında oldukları Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (MARİFED)`nun 2004`te kurulması ile 4 bin üyeli MARİFED ve Türkiye`nin diğer 6 coğrafi bölgesindeki federasyonların bir araya gelmesi ile 2005`de kurulan Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu (TUSKON)`nun 15 bin üyeli ailesinin bir ferdi olduklarını aktaran Canlılar, `Bu güçbirliği bize uluslararası organizasyonlara imza atma imkanı tanıdı. 4 yıldan beri Tuskon ile gerçekleştirdiğimiz uluslararası organizasyonlarla pekçok üyemiz ihracat yapmaya başladı.` şeklinde konuştu.

BUGİAD`ın kurulduğu 1993`ten bu yana günümüzde Bursa`nın en geniş tabanlı işadamı derneği konumuna ulaştığını belirten Hayati Canlılar, 17 sektör ve hizmet dalını oluşturan komiteleri aracılığı ile hemiş dünyasındaki kurumsal imajını pekiştirmeyi hem de üyelerinin ekonomik ve sosyal kalkınmışlıklarına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Geniş bir sektörel yelpazede faaliyet gösteren üye profiline sahip olduklarını belirten Başkan Canlılar, `Tekstilden otomotive, hizmetten gıdaya, inşaattan turizme kadar akla gelebilecek her sektörde faaliyet gösteren üyelerimizle, 17 yıldır ülke kalkınmasına katkı oluşturuyoruz. Çatı kuruluşumuz, TUSKON ve bir üst kuruluşumuz MARİFED`in yol göstericiliği ile üyelerimizin alternatif dış pazarlara açılımlarına destek veriyoruz. TUSKON`un özellikle, Cezayir, Tanzanya, BosnaHersek, Kosova, Sudan, Suriye, Fas, Sırbistan ve Azerbaycan gibi ülkelerin yanı sıra, Güney Amerika, Doğu Avrupa, Pasifik, Türk Cumhuriyetleri veAfrika pazarlarına açılımda alternatif seçenekler sunan dış ticaret organizasyonlarına katılımda bulunarak, üyelerimizin ticari vizyonlarının gelişimine katkı sağladık.` diye konuştu.

Üyelerinin ekonomik ve sosyal düzeylerinin gelişimine büyük önem verdiklerini vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Canlılar, bu doğrultuda bugüne değin pek çok projeye imza attıklarını söyledi.

BUGİAD çatısı altında oluşturdukları sektörel komite ve hizmet komisyonları ile üyelerine daha aktif ve sektör merkezli hizmet verdiklerini belirten Hayati Canlılar, yine ekonomik krizin girdabındaki firmaların krizden çıkmalarına yardımcı olmaları düşüncesiyle hayata geçirdikleri KOBİ Kliniği`nin, önde gelen iki önemli projeleri arasında yer aldığını vurguladı.

Başkan Hayati Canlılar, çok yakın gelecekte uygulamaya alacakları `İş Adamları Akademisi`, `Yabancı Dil Okulu` ve `Hitabet Kursu` projeleri ile de üyelerine hizmetin en iyisini sunmanın gayretinde olacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından BUGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Canlılar ve yönetim kurulu üyeleri 17. yıl pastasını kesti.

2009-11-25 CİHAN