Müşteri Hazır, Yeter Ki Siz Yatırım Yapın

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından düzenlenen Türkiye-Tanzanya Ticaret ve Yatırım Forumu, 50 Tanzanyalı iş adamı ile 600`e yakın Türk iş adamını buluşturdu.

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan`ın da katıldığı forumda Tanzanya Cumhurbaşkanı Jakaya Kikwete, Türk iş adamlarına yatırım çağrısında bulunarak, Karpuz üretiminden enerjiye kadar acil yatırıma ihtiyaç var. Gelin, yatırım yapın, müşterileriniz sizi Tanzanya`da hazır bekliyor dedi. Kikwete, Türkiye ve Tanzanya arasındaki vizenin kalkması ile ticaret hacminin artmasını beklediklerini ifade ederek, Tanzanya, 300 milyon nüfuslu Afrika pazarına açılan bir kapı. Türk yatırımcıları Tanzanya`nın avantajlarından yararlanmalı. Bizim kahvemiz çok kaliteli gelin siz de Tanzanya`da kahve fabrikası kurun diye konuştu.

TUSKON Başkanı Rızanur Meral de forumda yaptığı konuşmada 66 milyon dolar olan iki ülke arasındaki ticaret hacmini 300 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtirken, Çağlayan ise, 5 yıl öncesine kadar Türkiye`den Afrika`ya 5 milyar dolar olan dış ticaret hacminin 16 milyar dolara ulaştığını kaydetti.

2010-02-21 www.turkiyegazetesi.com