Köşk'ten Tuskon'a İhracat Teşekkürü

Cumhurbaşkanı Gül, TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve yönetim kurulu üyelerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Türkiye ekonomisinde krizden çıkış verileri güçlenirken ihracattaki artış devletin zirvesini de memnun etti. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) yeni seçilen yönetim kurulu üyelerini kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ihracata yönelik faaliyetlerin önemine dikkat çekti.

TUSKON 'un işadamlarına yurtdışı kapısını açmadaki teşviklerin önemine işaret eden Gül, desteklerine devam edeceğini söyledi. Türkiye gündemine ilişkin iş dünyasıyla görüşlerini paylaşan Gül, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve ekonominin iç içe olduğunu kaydetti. Köşk ziyareti hakkında değerlendirmede bulunan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, ihracata yönelik faaliyetlerinin Cumhurbaşkanı tarafından da başanlı bulunduğunu söyledi. Gül'ün Türk iş dünyasının önünün açılması konusunda TUSKON’a teşekkür ettiğini belirten Meral, "Faaliyetlerimizin Türkiye ekonomisi ve ihracatına katkı sağladığına dikkat çektiler. TUSKON'un güzel işlere imza attığını söylediler." dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'e demokrasi ve özgürlükler ile ekonomik istikrarın birbiriyle ilintili olduğunu söylediklerini aktaran Konfederasyon Başkanı Meral," Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konuda bizimle aynı düşünceleri paylaştı. İstikrar ve demokrasinin önemine vurgu yaptılar. Demokrasinin, ekonominin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirttiler." diye konuştu.

05.05.2010 Zaman