Avrupalının Gözü Türkiye'nin Üzerinde

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, dünyada yaşanan ekonomik krizin ardından Türkiye'nin hızlı bir çıkış yakaladığını söyledi. Meral, "Bu sene Türkiye'nin büyüme oranı yüzde 8.2 olarak gösteriliyor. Başta Almanlar olmak üzere Avrupalı'nın gözü Türkiye'nin üzerinde" dedi.

Kocaeli Aktif Sanayiciler ve işadamları Derneği'nın davetlisi olarak Kocaeli'ye gelen TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, burada yaptığı konuşmada küresel ekonomik krizden Avrupa'nın ciddi manada etkilendiğini belirterek, "Avrupa bu krizi çok ağır yaşadı. Ekonomik anlamda toparlanmaları uzun süre alacak. Tesislerin birçoğu açılmamak üzere kapandı. Pazar daraldı. Avrupa'da karamsar bir hava var" diye konuştu. Kriz sonrasında Türkiye'nin ise müthiş bir büyüme kat ettiğini dile getiren Meral, "Bu dönemde Türkiye hızlı bir çıkışa sahne oldu. Bu sene Türkiye'nin büyüme oranı yüzde 8.2 olarak gösteriliyor. Yılbaşında ise Türkiye'nin büyüme oranı yüzde 3.5 idi. ilk yarıda da Türkiye yüzde 11 İlk bir büyüme sağladı. Türkiye, büyüyen bir ülkedir. Bu dinamizm Avrupalı'nın gözlerini kamaştırıyor. Almanlar paralarını değerlendirmek için Türkiye'ye yatırım yapıyor" şeklinde konuştu.

Dünya üzerinde ekonomik merkezin Batı'dan Doğu'ya yönelmeye başladığını ve önümüzdeki dönemde dünyada Hindistan, Çin, Brezilya, Endonezya ve Türkiye'nin önemli bir güç olacağını kaydeden Meral, "10-15 sene içerisinde Türkiye'nin dünya arenasında ne kadar önemli bir ülke olduğunu göreceğiz. Biz bunu yaptığımız dış seyahatlerde daha rahat hissediyoruz" dedi.

DÜNYA 26.11.2010