Nijerya'da Patlamak Üzere Olan Çok İş Var

Nijerya Cumhurbaşkanı Goodluck Ebele Jonathan Türk işadamlarına, "Nijerya 2020 yılında en büyük 20 ekonomiden biri olacak. Nijerya'da halihazırda patlamak üzere çok iş var. Türk işadamlarının bu fırsatı değerlendirmelerini istiyorum" çağrısında bulundu.

Jonathan, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından düzenlenen Türkiye-Nijerya Ticaret ve Yatırım Forumu'nda konuştu. Forumda, Nijerya'dan gelen 109 firma ile 400'e yalan Türk işadamı karşılıklı iş görüşmesi gerçekleştirdi. Jonathan, Nijerya'daki yatırım fırsatlarını Türk iş adamlarına sunduklarını belirterek, "Nijerya, 150 milyonluk nüfusa sahip. Doğalgaz ve petrol zenginliklerimiz bütçemizin yüzde 95'ini karşılıyor. Ülkemizde ticaret yapılabilecek 40'dan fazla alan var" dedi.

TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Afrika genelinde 35 milyar dolarlık iş hacmine ulaşan Türk müteahhitlerinin Nijerya'daki inşaat projelerinden daha fazla pay alabileceğine dikkat çekti. Meral, "Öncelikle 900 milyon dolarlık karşılıklı ticaret hacmimizi bir an önce 2 milyar dolara çıkarmalıyız" dedi.

MİLLİYET 04.02.2011