Avrupa Birliği'nden TUSKON'A Övgü

Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Fule, son bir yılda gerçekleştirdiği besinci Türkiye ziyaretine TUSKON'dan başladı. Başkan Rızanur Meral ile görüşen Fule, TUSKON'un AB ile Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğinde önemli rol oynadığını söyledi.

Avrupa Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Stefan Fule, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonunu (TUSKON) ziyaret etti. Başkan Rızanur Meral ile yaptıkları görüşmenin ardından açıklamada bulunan Fule, TUSKON'un, AB ile Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğinde önemli rol oynadığını söyledi. Fiile, Türkiye'ye bir yıldaki beşinci ziyaretini TUSKON ile başlatmaktan memnuniyet duyduğunu kaydetti. AB'ye kanlım müzakereleriyle ilgili olarak üç konu üzerinde durduklarını ifade eden Fule, şunları kaydetti: "İlk konu; iki taraf için de birtakım hayal kırıldıklarına neden olan mevcut durum. Fakat bu mevcut güçlüklerin üstesinden geleceğimiz ve bunların üzerine kararlılıkla eğileceğimiz konusunda fikir birliğine vardık. Çünkü AB ve Türkiye, güçlü ilişkilere sahip taraflar ve bu ilişki de oldukça sağlam bir temele oturuyor. TUSKON'un katılım sürecini yakından takip etmesinden dolayı memnuniyet duyduğumuzu ifade ettim, ikinci olarak üzerinde durduğumuz konu; Türkiye'nin AB'ye katılım projesine halkın desteğinin alınması gerektiği ve bunun son derece önemli olduğu; üçüncü konu, siyasi reformlara ilişkin konulardı. Özellikle yeni anayasa çalışmalarına değindik. TUSKON'un süreçte, önemli rol oynadığını ve bu role ilişkin takdirlerimizi ilettik. Sivil toplum kuruluşlarının bu çerçevede yürüttüğü aktivitelerden duyduğumuz memnuniyeti, aynı zamanda seçim sonucunda kazanan her kim olacaksa, seçimlerden sonra bu sürecin daha önce belirtildiği gibi, olabildiğince kapsayıcı şekilde devam ettirilmesine olan inancımızı dile getirdik."

TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle'ye tablo hediye etti

ZAMAN 11.02.2011