TUSKON, 250 İşadamıyla Kamboçya'ya Çıkarma Yaptı

Türkiye'nin alternatif pazarlara açılım politikasında en ön saflarda yer alan TUSKON, Uzakdoğu'nun gizemli ülkesi Kamboçya'da işadamlarını buluşturdu. Başkent Phnom Penh'te düzenlenen iş Forumu'na katılan 250 Türk işadamı, Kamboçyalı meslektaşlarıyla ortak yatırım imkânlarını görüştü. Başbakan Yarduncısı Bülent Arınç ise Kamboçya hükümetine, 'vize kolaylığı' çağrısında bulundu. Kıtalar arası iş köprüleri kuran ve pek çok ülkede iş forumları düzenleyen Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), bu kez de Kamboçya'ya uzandı. Başkent Phnom Penh'te gerçekleştirilen İş Forumu'na Türkiye ve Kamboçya'dan 150'şer, çevre ülkelerden de 100 Türk işadamı katıldı. Ortak yatırım imkânlarının görüşüldüğü ve çeşitli iş bağlantılarına imza atılan forum sayesinde Türkiye-Kamboçya ticaret hacminin artırılması hedefleniyor. Foruma, Türk girişimcilerin kurduğu Zaman Üniversitesi'nin açılışı için Kamboçya'ya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katıldı. Burada konuşan Arınç, "Dostane ilişkiler içinde bulunan ülkelerimizin bugün ulaştıkları işbirliği seviyesini göstermek açısından, ziyaretimiz büyük önem arz etmektedir." dedi.

İSTANBUL 24.02.2011