Türk Girişimcisiyle İsveç Finansmanı Birleşmeli

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), "Karşılıklı Ticaret ve Ortaklık Fırsatları" konulu Türkiye-İsveç çalışma yemeğinde İsveç Ticaret Bakanı Ewa Björlin'i ağırladı.

Yemekte bir konuşma yapan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Türkiye'nin son derece hızlı bir dönemden geçtiğini söyledi. Kaliteli ve güvenilir ürünlerin merkezi olan İsveç ile birlikte çok şey yapılabileceğine inandığını dile getiren Meral, "Türk şirketleri zor koşullarda birçok ülkede çalışmalar yapıyor. Girişimciliklerimizi, Türk girişimciliği ile İsveç finansmanını birleştirebiliriz. Enerji, altyapı, sanayi, perakende, alışveriş projeleri gibi pek çok alanda ortaklık geliştirebiliriz" dedi.

TUSKON'a Övgü

İsveçli Bakan Björlin de iki ülke arasındaki ihracatın 5 yıl içinde iki katına çıkarılması gerektiğini ifade etti. TUSKON'un yurtdışı faaliyetlerinden son derece etkilendiğini dile getiren Björling, iki ülkenin birlikte çalışması gerektiğini belirterek, "Ticaret delegasyonlarını yurt dışına göndermenizden etkilendim. Bizim yapabileceğimizden fazlasını yapmışsınız. Her ne kadar günde 24 saat çalışsam da bu kadar seyahat takvimi gerçekleştiremem. Ticaret delegasyonlarının da benimle bu kadar sık geleceğini sanmam, İsveç şirketlerinin de TUSKON'un çalışmaları hakkında daha fazla bilgi alması gerektiğine inanıyorum, İsveç şirketleri Türk şirketleri ile beraber çalışabilir ve kazan-kazan durumu oluşturabilirler" diye konuştu.

Bugün 15.04.2011