İki Parlayan Yıldız Birlikte Küresel Krizleri Daha Rahat Aşar

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Ankara'daki temaslan kapsamında dün Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonunun (TUSKON) düzenlediği iş forumuna katıldı. İki ülke işadamlarına hitap eden Santos, Kolombiya ve Türkiye'nin 'iki yükselen yıldız' olduğunu ifade ederek, "Güçlü hükümet ve güçlü ekonomilerimiz sayesinde yabancı yatırımcıların ilgi odağındayız. Hızlı büyüme ve kalkınması ile yabancıların ilgi odağında olan her iki ülke yüzünü birbirine dönerse, dünyada yaşanan küresel krizleri daha rahat aşarız." dedi. Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istediklerini vurgulayan Santos, "Türkiye'nin 130 milyar dolan aşkın ihracatı içerisinde Kolombiya'nın payı yüzde 0,6, bunu artırmamız lazım." mesajı verdi. Türk işadamlarını ülkesinde yatırıma çağırdı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığı forumda konuşan TUSKON Başkan Yardımcısı Doğan Kaynak ise Latin Amerika açılımlarındaki merkez ülkelerden birinin Kolombiya olduğuna dikkati çekti. Kolombiyalı ve Türk işadamları arasında yeni işbirliktelikleri gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

ANKARA AA