Âî Ãëàâå «TUSKON»

KAHİAD'lı İşadamlarından 2. Avrasya Dış Ticaret Köprüsü'ne İlgi

Kırşehir Ahi İşadamları Derneği (KAHİAD), Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) tarafından İstanbul'da düzenlenecek 2. Avrasya Dış Ticaret Köprüsü'nde Kırşehir'li işadamlarıyla katılacak.

KAHİAD'ın KOBİlere yönelik düzenlediği programın açılış konuşmasını yapan Murat Baran, "KOBİlerin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, bunun içinde bilinçlenme gerekiyor daha sonra uygulama, dernek olarak her ikisini de işadamlarımızın imkanlarına sunmaya çalışıyoruz" dedi. İşadamlarına yönelik düzenlenen yemekli toplantıda Anakaradan katılan Birleşik Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BİRSİAD) Genel Sekreteri Cuma Kılıç, "Avrasya ülkelerinde iş alanı ve Pazar" konulu konuşmasını sinevizyon eşliğinde yaparken TUSKON'un Avrasya Dış Ticaret Köprüsü-2 İstanbul'da yapılacak programdan bahsederek 12 ülkeden yaklaşık 500 işadamıyla 24 Bakan ve bir o kadar da gazetecinin katılacağını aktardı. Kılıç, "Konuk işadamları Anadolu'dan da katılacak olan yaklaşık bin 300 işadamıyla buluşup ticari görüşmeler yapacaktır" dedi. Kılıç, bu program da yaklaşık 25 bin iş görüşmesi yapılacağının beklendiğini belirterek, böylece Türkiye'nin aleyhine olan ticaret açığının kapatılmasına katkı sağlanacağını kaydetti. Kılıç "Bununla beraber işadamlarımızın bu ülkelere yatırım yapmaları da söz konusu olacaktır" dedi.

KAHİAD'ın da kurucu üyesi olduğu Birleşik Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BİRSİAD) Başkanı işadamı Doğan Kaynak ise, "Güçlerimizi bu dernekler kanalıyla harekete geçirelim. Dünya çok küçüldü. Kırşehir'den oturduğunuz yerden Japonya'dan ve ABD'den ticaret yapabilirisiniz. Dünya pazarını TUSKON'un yaptığı büyük programlarla Anadolu'daki girişimcilerimizin ayaklarına getirmektedir. Böylece Türkiye'deki ve dünyadaki paylarımız alalım" dedi. (Cihan Haber Ajansı) 17.11.2007 11:04

Äğóãèå Íîâîñòè

Внешнеторговый Mост Турция-Тихий Oкеан