BİSİAD Yeni Yönetimini Seçti

Bilecik Sanayici ve İşadamları Deneği(BİSİAD)'ın olağanüstü genel kurulu dernek binasındaki toplantı salonunda yapıldı. Dernek yönetiminde ciddi bir değişiklik olmazken, Dernek Başkanı İsmail Hakkı Doğan, Bilecik'in bir çok ile nasip olmayan bir ekonomik potansiyele sahip olduğunu, bu potansiyelin işlenmesi ve yurt dışına açılması gerektiğini belirtti.

Geçtiğimiz yıl faaliyete geçen ve Bilecik'in tek ekonomi sivil toplum kuruluşu olan BİSİAD, olağanüstü genel kurulunu yaptı. Dernek binasında yapılan genel kurulda, yapılan faaliyetler ve gelecek dönem için yapılması planlananlar ele alındı. BİSİAD Başkanı İsmail Hakkı Doğan, kurulalı 1 yıl olmasına rağmen BİSİAD'ın Bilecik in ekonomik ve sosyal hayatında söz sahibi olduğunu, özellikle Bilecikli sanayici ve işadamlarını ihracata yönelik faaliyetlere yönlendirmeye çalıştıklarını belirtti. Bu kapsamda, bağlı oldukları konfederasyon TUSKON'un uluslar arası organizasyonlarına katıldıklarını belirten Doğan; "TUSKON tarafından düzenlenen Avrasya, Afrika ve Asya Pasifik Dış Ticaret Köprüsü programlarına katılarak işadamlarımızı yabancı işadamları ile bir araya getirdik. İlimize çok sayıda yabancı bürokrat ve işadamı getirerek ilimizin ekonomisini dünya çapında tanıtma fırsatı bulduk. Bir çok ilke imza attık ve atmaya da devam ediyoruz" dedi.

Bilecik'in bölge ve ülke için önemli bir aktör haline gelmeye başladığını, bundan sonra BİSİAD'a daha büyük görevler düşeceğini belirten Doğan; "Bizler BİSİAD olarak ilimizin gelişmesi ve kalkınması için elimizi taşın altına koyduk ve koymaya da devam edeceğiz. Bizin temel felsefemiz; Bilecik'in esnafını işadamı, işadamını sanayici ve sanayicisini de daha çok ihracat yapan ihracatçı yapmaktır. Bu amaçla çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde, BİSİAD'ın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: İsmail Hakkı Doğan (Doğvit Vitrifiye), Yusuf Subaşı (Subaşı Yemek), Cenk Arslan (Arslan Alüminyum), Ali Onay Kaim Elektrik), Ahmet Çınar (evren Metal), Salih Öztürk (ECM Metal), Zafer Keleş (Gökmersan Mermer), Metin Yücel (Avukat), Habip Karabektaş (İşadamı), Fevzi Uzun (Elit Un) ve İbrahim Sak (Örnek Ticaret). Denetleme Kurulu ise şu isimlerden oluştu; Yalçın Ercümen (Tezdöksan), Volkan Güleryüz (Federal Mermer) ve Zakir Er (Işık A.Ş.) (Cihan Haber Ajansı) .