www.tuskon.org | TUSKON en page d’accueil | Ajouter aux favoris
TUSKON dans la presse

Bafralı İşadamlarına Müşteri Memnuniyeti Semineri Verildi

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) ile Bafra Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (BASİAD) ortaklaşa verdiği 'Müşteri Memnuniyeti' konulu seminerle işadamlarını bir araya getirdi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkan Yardımcısı ve KASİF Başkanı Osman Reis, günümüzde müşteri odaklı mal ve hizmet üreten işletmelerin ayakta kaldığını, diğerlerinin ise yavaş yavaş yok olmakta olduğunu ifade etti. Başkan Reis, " Müşteriye özen gösterilmesi, müşterinin bütün ihtiyaçlarının karşılanarak memnun edilmesi, Ahilik kültürünün mensupları ve 'müşteri velinimetimizdir' sözünü şiar edinmiş bir milletin torunları olarak evvela boynumuzun borcudur." dedi.

BASİAD Başkanı Ahmet Aydın da, Bafra'da bir taraftan konferanslar, paneller ve seminerler düzenleyerek iş dünyasının bilgi dağarcığının gelişmesine katkı sağlamaya, diğer taraftan da yurt dışına geziler düzenleyerek girişimcilerin dış ticaret kapasitesinin yükseltilmesine çalıştıklarını ifade etti.

KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı da seminere katılanlara müşteri memnuniyeti, müşterilerle satıcılar arasında olması gereken diyalogların öneminden bahsetti. İşletmelerden memnun ayrılan müşterilerin işletmeye daha uzun süre sadık kalacağını ifade eden Bıyıkla, "Böylece müşteri, mal ve hizmetlerden daha fazla satın alıp, şirketimiz hakkında övücü sözler söyleyerek bedava reklamımızı yapar. Markamıza da daha fazla bağımlı kalır. Memnun olmayan her bir müşteri ise memnuniyetsizliğini direk ve dolaylı olarak ortalama 40 kişiye anlatarak işletmelerimize büyük bir zarar verir." diye konuştu.

Her şikayetin, müşteri tarafından işletme sahibine verilen bir armağan olduğunu ifade eden Bıyıklı, "Şikayet ile müşteri, işletmenizde ne gibi bir sorun olduğunu ve bu sorunu nasıl düzelteceğiniz hakkında, parayla bile satın alamayacağınız bilgileri size sunar. Şikâyetler size, müşteriyi mutlu etme şansı verir. Şikâyetler ağrı gibidir. İşletmenizde bir şeylerin ters gittiğinin haberini verir. Şikâyetler sayesinde mal ve hizmet sisteminiz hastalıklardan kurtularak kusursuzlaşır ve güçlenir. Bu nedenle akıllı tacirler; müşterilerini daha başka şikâyetlerini söylemeleri için cesaretlendirir. Şikâyet kanallarını sürekli açık tutar." dedi.

Delta Koleji Konferans Salonu'nda Bafralı esnaf ve işadamlarının yoğun ilgi gösterdiği Müşteri Memnuniyeti seminerine TUSKON Başkan Yardımcısı ve KASİF Başkanı Osman Reis ve konuşmacı olarak KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı katıldı. (Cihan Haber Ajansı) 01.12.2007 14:23

Autres informations

Mission d’Affaires en Côte d’Ivoire et au Bur...
  Sommet Afrique-Turquie