www.tuskon.org | TUSKON en page d’accueil | Ajouter aux favoris
TUSKON dans la presse

HÜRSİAD Başkanı Mehmet Taşdemir: "İş Dünyası Olarak İstikrar ve Huzur İstiyoruz"

Gaziantep Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Mehmet Taşdemir, İş Dünyası Olarak İstikrar ve Huzur İstediklerini Söyledi. Taşdemir, toplumda önde görünen insanların sarf ettikleri sözlere çok dikkat etmesi ve yeri geldiğinde haklı bile olsa susmayı bilmesi gerektiğini kaydetti.

Farkında olunmadan zamansız yapılan yanlışların bir milleti uzun yıllar sıkıntılara sokabildiğini belirten Taşdemir, ''Bu yanlış davranışlar birçok insanı etkileyeceği için olayın vahameti büyüktür. Farkında olunmadan zamansız yapılan yanlışlar bir milletin uzun yıllar sıkıntı çekmesine neden olabilir. Dolayısıyla her makam sahibi makamının ağırlığını taşıyabilecek tavırlar sergilemeli. İş dünyası olarak istikrar ve huzur istiyoruz. Huzurun gereği için ne olur bir birbirimiz anlamaya çalışalım. Kazancı hepimizin olacaktır. İnsanların farklı düşüncelere sahip olması ve düşüncelerini paylaşma istekleri çok normal ancak izlenen yöntemlerle muhatabını tahkir, aşağılama, yok sayma, sindirme gibi yöntemlere başvurulması hem huzurun hem de ilerlemenin önündeki en büyük engel.'' diye konuştu.

AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan dava nedeniyle Türkiye'de çok ciddi sıkıntılar yaşandığını, tam oturdu diye düşündükleri kurların ve ekonomik istikrarın ters yüz olduğunu ve bunun da piyasada bir nakit sıkıntısı oluşturduğunu belirten Taşdemir, bu durumun düzelmesi ve ekonomik istikrarın sağlanması için belirsizliğin ortadan kalkması gerektiğini bildirdi.

Taşdemir, şöyle devam etti: ''Yoksa sırtımızda taşıdığımız yumurtaların tek tek kırılmaya başladığını göreceğiz. Türkiye bunu hak etmiyor. Türkiye'nin tam önü açılmış diye düşündüğümüz bir sırada tekrar tekerine çomak sokuldu. Ekonomi tıkanma noktasında. Dünya global krizden çıkıyor ancak Türkiye hala bunun hengamesinde."

Gaziantep'in ve bölgenin kalkınması için GAP'ın bir an önce tamamlanması gerektiğine dikkat çeken Taşdemir, bölgesel kalkınmışlık farklarının ortadan kaldırılması bağlamında projeye gereken önemin verilmesini istedi.

Bölgesel cazibenin arttırılmasının, iş adamını teşvikli ve kalkınmada öncelikli illere çekme açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Taşdemir, böylece tarım ve tarıma dayalı sanayinin harekete geçirilmesiyle bölgesel üretim ekonomisi hareketinin başlatılmış olacağını kaydetti.

Taşdemir, 13-15 Mayıs arasında Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından 3'üncüsü organize edilecek olan Türkiye-Afrika 3. Dış Ticaret Köprüsü programı kapsamında Afrika'daki 54 ülkeden bin iş adamanın İstanbul'da Türk sanayici ve işadamları ile ikili iş görüşmeleri yapma imkanı bulacaklarını dile getirdi.

Program sonrasında Liberya ve Faslı 80 kişilik bir heyeti Gaziantep'e davet edeceklerini, Türkiye'nin önünün ancak ihracatı arttırmakla açılabileceğini bildiren Taşdemir, birçok üyelerinin TUSKON'un faaliyetleri kapsamında yurt dışı bağlantıları kurma olanağına kavuştuğunu kaydetti.

Kara kıta Afrika'nın makus talihinin Türkiye eliyle değişeceğine inandığını belirten Taşdemir, "Önümüzdeki yıllarda Kara kıta Afrika'nın makus talihinin Türkiye'yle değişeceğini düşünüyorum. Bütün işadamlarımıza çağrı yapıyorum. Derneğimize üye olmalarını ve bu toplantılara katılmalarını istiyorum. Üye olmasalar bile bizlerle irtibata geçmelerini ve ihracat bağlantılarına yönelik bu köprüleri kullanmalarını tavsiye ediyorum. Afrika yeni ve keşfedilmemiş bir pazar. Derneğimizin ve çatısı altında bulunduğumuz TUSKON'un bu kıtada iyi bir alt yapısı oluştu. Birçok yerinde temsilcimiz var. Türk işadamlarımıza kıtanın her yerinde bir telefon kadar yakınız." şeklinde konuştu. (Cihan Haber Ajansı) 29.04.2008

Autres informations

Mission d’Affaires en Côte d’Ivoire et au Bur...
  Sommet Afrique-Turquie