AKTİSAD Pakistanlı İşadamlarını Ağırladı

Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği'nin (AKTİSAD) davetlisi olarak Pakistanlı işadamları ile birlikte Konya'ya gelen Pakistan Kültür ve Spor Bakanı Skandar Hayat Khan, Büsan Sanayi Sitesi'ni gezdi. Türk iş adamları ile ticari ilişkilerin geliştirilmesinin gerekliliğine dikkat çeken Khan, daha sonra Aktisad'ı ziyaret etti.

Pakistan Türk İşadamları Derneği'nin (Pak-Türk) organizasyonuyla Türkiye'ye gelen misafir heyet, önce İzmir'de düzenlenen mermer fuarına katıldı. AKTİSAD'ın teklifi ve Pak-Türk Derneği'nin kabulü ile Konya'ya gelen Pakistanlı bakan ve mermer üretimi yapan yedi kişilik işadamı grubu, mermer sektöründe iş yapan firmaları gezerek incelemelerde bulundu.

Büsan Sanayi Sitesi'nde bulunan Dev-Mak Makine Fabrikası'nı gezip inceleyen heyet, daha sonra Ereğli Yolu'nda bulunan ve mermer üretimi yapan Remar Firması'nı gezdi. Misafir İşadamları gezdikleri fabrikalarda kullanılan teknoloji ve üretim kalitesine hayran kaldı. Grubu Konya'ya getirip ticaret yaptırmak için gayret gösteren Pak-Türk Derneği İslamabad Şubesi Genel Sekreteri Mehmet Necmettin Durmuş, Pakistan Kültür ve Spor Bakanı ile diğer işadamlarının Türkiye'ye karşı büyük bir sevgi duyduklarını söyledi.

Durmuş, "Pakistanlı bakanımız ve diğer işadamları Türkiye ile ticaret yapmayı çok arzu ediyor. Gelen misafirler içinde Pakistan Doğal Taş Sanayini Geliştirme Grubu Başkanı Ihsanullah Khan ile Mermerciler Federasyonu Başkanı Shahid-Ur Rahman'da bulunuyor. Bu işadamlarının mermer kesim makinelerine ihtiyacı var. Bunu da Türkiye'den ve özellikle de Konya'dan almalarını arzu ediyoruz" dedi.

Gezinin ardından Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği'ni ziyaret eden grubu, derneğin yönetim kurulu üyeleri karşıladı. AKTİSAD Başkanı Ali Akın, misafir bakan ve işadamlarına Konya'ya gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Akın, "Pakistan, geçmişten bugüne tarihi bağlarımız olan kardeş bir ülke. Türk halkı ile Pakistan halkı arasında güzel bir sevgi bağı var. Bu sevgi bağını, ticari açıdan da karşılıklı olarak değerlendirmeliyiz. Pakistan'ın Türkiye'den alabileceği çok şey var. Bu avantajları, işadamlarımız iyi değerlendirmeli" şeklinde konuştu. (Cihan Haber Ajansı) 02.04.2008