TUSKON Üyesi 30 işadamı Silvan`ı ziyaret etti

Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu`na (TUSKON) bağlı 30 kişilik iş adamı heyeti Silvan ilçesini ziyaret etti.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi `nin kalkınması ve bölgede yatırımların gerçekleşmesi için bölge gezisine çıkan Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu `na (TUSKON ) bağlı 30 kişilik iş adamı heyeti`nin ilk durakları Diyarbakır oldu. Diyarbakır `daki bütün dernekleri ziyaret eden heyet bölgenin sosyo-ekonomiği hakkında derneklerden bilgi alarak bölgenin kalkınması için çabalarını sarf edeceklerini söylediler. Heyetin Diyarbakır `dan sonra ilçeleri gezdi. Silvan Eğitim ve Halkla İlişkileri Geliştirme Derneği (EHİDER) Başkanı Hülagu Güneş `i ziyaret eden işadamlarını, çoğunluğu esnaftan oluşan kalabalık bir topluluk karşıladı. Heyet esnaflarla ve dernek başkanıyla ilçenin sosyo-ekonomik bakımından gittikçe gerilediklerini ve gençlerin kahve köşelerinde oturmaktan başka yaptıkları başka işlerinin olmadığını ilçenin huzur ve güveninin kalkınmayla olacağını söylediler. Heyet; "Diyarbakır `ı gezdik gördük. Gerçekten Diyarbakır insanı çok samimi ve cana yakınlıkları var. Bu durum bizleri mutlu kılmıştır. Bölgenin kalkınması ve işsizliği en aza indirmek adına çabalarımız sürecektir. İstanbul `daki iş adamlarımıza yatırımlarını Güneydoğu `ya yapmaları için kendileriyle görüşeceğiz" diye konuştular.

FERHAT PARLAK/SİLVAN