Fatsa Sanayici ve İş Adamları Derneği, Avrasya Zirvesi'nden İş Anlaşması ile Döndü

Fatsa Sanayici ve İş Adamları Derneği (FASİAD) üyesi iş adamları, Avrasya Dış Ticaret Köprüsü'nden iş anlaşması ile döndü.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) organize ettiği 2. Avrasya Dış Ticaret Zirvesi'ne Fatsa Sanayici ve İş Adamları Derneği öncülüğünde Fatsalı işadamları geniş bir heyet ile katıldı. FASİAD'ın öncülük ettiği heyette işlenmiş tarım ürünleri, orman ürünleri, cam ve seramik gibi alanlarda faaliyette bulunan firmalar yer aldı.

Avrasya Dış Ticaret Köprüsü'nden Fatsalı işadamları Avrasya Bölgesi'nde yer alan 12 ülkeden Rusya Federasyonu, Ukrayna, Moldova, Beyaz Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Tacikistan, Moğolistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Özbekistan'dan gelen 500 işadamıyla iki gün boyunca sektörleri ile ilgili ikili iş görüşmeleri yaptı. Uygunlar Yapı Genel Müdürü Ahmet Uygun Moskova'da yapılmak üzere 10 elektrik, 10 sıhhi tesisat, 2 kaynakçı ustasıyla birlikte yapacağı uzun vadeli bir inşaat taahhüt işine imza attı.

"Biz 22 milyon kilometrelik bir coğrafya ya sahip, 350 milyonluk nüfusu, 700 milyarlık ticaret hacmi ve 1 trilyon doların üzerinde resmi geliri bulunan Avrasya Bölgesi'ni kendisine hedef seçtik." diyen FASİAD Başkanı Hasan Gül, "Avrasya arasında hem tarihi geçmiş hem de coğrafi yakınlık sayesinde güçlü bir işbirliği var. Biz de dernek olarak bölgemize yakın komşularımız Avrasya ile nasıl bir ticaret geliştirebiliriz düşüncesiyle bu organizasyona katıldık." dedi.

Yörede fındık üretimi yapan işadamları, müteahhitler ve Avrasya Bölgesi'nde yatırım yapmayı düşünen firmalarla zirveye katıldıklarını ifade eden Gül, şunları söyledi: "İstanbul'da iki gün boyunca karşılıklı ikili görüşmelerin yapıldığı bu organizasyonun işadamlarımız adına verimli geçtiğini görüyorum. Bir çokları alanlarıyla alakalı cazip teklifler aldılar. Kazakistan ve Rusya gibi ülkelerden inşaat ve orman ürünleri alanında ciddi görüşmeler oldu. Bunun yanı sıra yine bazı ülkelerden ortak yatırım teklifi alan işadamlarımıza alışveriş merkezleri gibi yatırımların görüşüldü." (Cihan Haber Ajansı) 10.12.2007 20:25