Erzurum Genç İşadamları Derneği nöbet değişikliği yaparak yeni başkanını seçti

Erzurum Genç İşadamları Derneği (ERGİAD) olağanüstü genel kurulunu yaptı ve Murat Kılıç'ın başkanlığında yeni yönetimini belirledi.

Kurulduğu günden beri sivil toplum kuruluşu olarak Erzurum'da bir çok çalışmalarıyla adından söz ettiren ERGİAD'da başkanlık koltuğuna, Kılıçoğlu ve PADO Pastahaneleri sahibi Murat KILIÇ oturdu. Dernek toplantı salonunda yapılan olağan üstü kongrede Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından önceki yönetimin faaliyet ve hesap bilançosu okundu. Eski yönetimin ibra edilmesi ile birlikte yeni görev alacak olan yönetim kurulu üyelerinin seçimine geçildi.DASİDEF (Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu)te ve TUSKON (Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu) da ERGİAD'ı temsil edecek olan delegelerin de seçimi yapıldı.Üç yıllık tahmini bütçenin de onaylandığı kongrede, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa yurt içi ve yurt dışında organizasyonlar gerçekleştirilmesi konusunda yönetim kurulu na yetki verildi.

ERGİAD'ın 11 kişiden oluşan yeni yönetim kurulu ise kongrenin akabinde kendi aralarında toplanarak başkan ve başkan yardımcılarını belirledi.

Yönetimin yaptığı oylamada Murat Kılıç başkanlığa, Eşref Günaştı ile Melik Arıcıoğlu'da başkan yardımcılıklarına getirildi. ERGİAD Yönetim Kurulu ise Nihat Arslan, Mustafa Alkan, Murat Hoşgeldioğlu, Abdulkadir Sönmez, Uğur Oral, Hayrettin Cebenay, Burak Yıldız ve Yakup İşcan getirildi. Denetleme kurulu üyeliklerine de Hasan Özdemir, Mustafa Bastem ve Nabi Balcı seçildi.

Başkanlık seçiminin ardından kısa bir açıklama yapan ERGİAD Başkanı Murat Kılıç, Necmettin İçcan başkanlığındaki eski yönetime hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. ERGİAD'da kurulduğu günden bu güne kadar Erzurum'un tanınmış saygın iş adamlarının başkanlık yaptığını hatırlatan Başkan Murat Kılıç, "Hepside güzel hizmetlere imza atmıştır. Bu bir bayrak yarışıdır. İnşallah bende bu devraldığım bayrağı layıkıyla daha yükseklere çıkartırım. ERGİAD'ın önemli yurt içi ve yurt dışı projeler üzerinde çalıştığını biliyorum. Bu projeleri takip etmekle birlikte yeni projeler üreteceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Üreteceğimiz projeler ve yapacağımız hizmetlerle Erzurum'un güzel yerlere gelmesine çalışacağız.Ayrıca,uluslar arası alanda büyük faaliyetlere imza atan ve bağlı bulunmakla gurur duyduğumuz TUSKON (Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu) çatısı altında ilimiz iş hayatına katkı sağlamaya çalışacağız" diye konuştu.

Cihan
28 Aralık 2007, Cuma