HÜRSİAD Başkanı Taşdemir: "Ekonomik İstikrar Sayesinde 2007'de Kriz Yaşanmadı"

TUSKON'a bağlı Gaziartep Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taşdemir, 2007'nin siyasi açıdan kritik bir yıl olduğunu, buna rağmen kriz yaşanmamasında ekonomik istikrarın büyük rol oynadığını söyledi.

Taşdemir, yaptığı açıklamada, 2007 yılında Türkiye'de çok önemli gelişmeler yaşandığını, geçtiğimiz yılın siyasi açıdan kritik bir yıl olduğunu ancak buna rağmen kriz yaşanmamasında ekonomik istikrarın önemli rol oynadığını belirtti.

Siyasi gerginliklerin yanı sıra Güneydoğu ve terör konusunun tüm kesimlerin olduğu gibi iş dünyasının da ortak kaygısı haline geldiğine dikkat çeken Taşdemir, "Özellikle Gaziantep'in ekonomik verileri dikkate alındığında 2007 çok verimli geçmedi. Teşvik mağduriyeti nedeniyle ekonomide istediğimiz rakamları yakalayamadık." dedi.

Tekstilde önemli paya sahip Gaziantep'in, sektörde istediği hedeflere ulaşamadığına vurgu yapan Taşdemir, "Dünya piyasalarında, ticari rakamların azalması ve dolar kururunun düşüklüğü, Türkiye'nin can damarı olan tekstil sektörüne bir takım sıkıntılar verdi.

Tekstilin yanı sıra iplik ve kimyasal ürünler ile diğer sektörlerdeki durgunluk, Türk ekonomisinde bir sıkıntının oluşmasına neden olmuştur. 2001 sonrasında ekonomideki en önemli gelişmelerden birisi, hiç kuşkusuz büyümenin kesintisiz bir şekilde devam etmesidir. 2007 yılında, ekonomik ve siyasi istikrar sağlanması yanında, kamu- özel sektör işbirliği ve diyalogu sayesinde, ekonomide çok fazla bir kırılganlık olmadı. 2008 yılında bütçe açıkları nedeniyle bunun sıkıntısını iş camiası daha yakın yaşayacak. Bütçe açıklarının kapatılması için yeni vergilerin ve enerji zamlarının geldiğini görüyoruz. Umarım 2008'de bu telafi edilir." diye konuştu. (Cihan Haber Ajansı) 01.01.2008