Vanlı İşadamları Bursalı Kardeşlerini Unutmadı

Kurban Bayramı ile zirveye çıkan Doğu-Batı kardeşliği çerçevesinde, Bursa Girişimci İşadamları Derneği'nin (BUGİAD) yaklaşık 2 ay önce ziyaret ettiği Vanlı işadamları Bursa'ya geldi. Bölgedeki ekonomik ve sosyal kalkınma için mücadele veren Van Sanayici İşadamları Derneği (VASİAD) üyesi 35 kişi Bursa'da.

Doğu illerinin terör olaylarıyla gündeme gelmesinin bölge halkını sıkıntıya soktuğunu belirten Vanlı işadamları; "Sizin burada belki fabrika yapacak yer kalmazken bizim orada fabrika kurulmayacak yer yok" mesajı vererek, Bursalı işadamlarının bölgeye yatırım yapmasını istediler. Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Tarihi Merinos Tren İstasyonu'nda sabah kahvaltısında misafirleri olan VASİAD üyesi işadamları, Kurban Bayramıyla birlikte zirveye çıkan Doğu-Batı kaynaşmasının bölge halkı için yeni bir umut kaynağı olduğunu dile getirdiler.

TEŞVİK YASASI İLE ARSA ÜCRETSİZ, SSK YARI FİYATINA

Serhat Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı, TUSKON Yönetim Kurulu Üyesi ve VASİAD 2. Başkanı Veysel Dikici; konuşmasında şunları ifade etti: "İki ay önce Bursalı işadamı kardeşlerimiz bölgeye gelmiş, bizleri onurlandırmıştı. Ülkemizin kardeşliğe en muhtaç olduğu şu günlerde butür girişimlerin meyvesini hep birlikte alıyoruz. İşadamlarımızın bölgemizi ziyareti bölge halkı tarafnıdan da heyacanla karşılanmıştı. Biz de kardeşlerimizin bu ziyaretine cevap olarak buraya geldik. Birileri ülkemizin huzurunu bozmaya çalışırken bizler de bölgeye daha çok nasıl istihdam sağlarız derdiyle çalışıyoruz. Bugün buraya da bu duşgularla geldik. Van halkı olarak bölgeye yatırım yapacak insanlara kapımız sonuna kadar açık. 5084 Sayılı Teşvik Yasası ile birlikte devletimiz bölgeye yatırım yapacak işadamına ücretsiz arsa tahsisi yapmakla birlikte SSK pirimi, elektrik, su gibi giderler yüzde 50'ye varan indirimlerle sanayiciye ulaşıyor. Yani devlet bölgeye yatırım yapılması için teşvik ederken bizler de oraya gelecek insanımıza her türlü yardımı yapıyoruz. Bizler buraya Bursa sanayicisinin bilgi ve birikiminden yararlanmak için geldik. Çünkü ülkemizin doğusu da batısı da bizim."

Vanlı işadamlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren BUGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Refik Özen ise; "Cennet vatanımızın güzel insanları kardeşlik duygularını geliştirmek için gecesini gündüzüne katarken birileri de bu milletin huzurunu bozma uğraşında. Biz bölgeye Kurban Bayramı'nda da gidip, kurbanlarımızı o bölge insanlarına dağıttık. gerçekten ülkemizin özellikle bugünlerde birlik ve beraberlik içerisinde olması lazım. Bayram ve sonrasında bölgede kardeşlik adına yapılan çalışmalar bölge halkını memnun etmiştir. Doğu-Batı kucaklaşması Türkiye'nin kalkınmışlığını da daha ileri seviyelere getirecektir. Terörle mücadele konusunda sadece silahla mücadele yetersiz kalıyor. Bunun yanı sıra bölgenin ekonomik ve sosyal açıdan gelişmesi lazım. Bizler de üzerimize düşeni yapıp, bölgeye yatırımlarımızı taşımalıyız. Ne kadar istihdam sağlanırsa terörün kolu da o kadar kırılır" dedi.

Bursa'nın Osmanlı Devleti'ne başkentlik yaptığını hatırlatan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe de şunları söyledi: "Van'a gitmek henüz nasip olmadı. Ama en çok gitmek istediğim şehirler arasında. Doğu-Batı kardeşliğinin gelişmesi adına atılan adımları hep birlikte izliyoruz. Bizler de burada yerel yöneticiler olarak elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle tarihi eserleri restarosyonuna yönelik halı hazırda biten veya devam eden 60 projemiz var. Tek derdimiz atalarımızın bize bıraktığı tarihi mirasa sahip çıkıp, gelecek nesillere taşımaktır."

VASİAD 2. Başkanı Veysel Dikici, Osmangazi Belediye Başkanı'na günün anısına plaket sundu. VASİAD heyeti, Bursa'nın tarihi ve kültürel yerlerini de gezecek, işadamlarıyla ikili görüşmelerde bulunacak. VASİAD heyeti Pazar günü şehirden ayrılacak. (Cihan Haber Ajansı)